ביתבשרחזה עוף

הברקת חזה עוף - שיטת בישול

נמאס לכם מחזה עוף יבש וחסר טעם? אל תסתכל רחוק מהלבנה! שיטת בישול זו כוללת הרתחה קצרה של העוף במים לפני שמסיימים אותו בתנור או על הגריל. לא רק שהלבנה שומרת את העוף לח ורך, היא גם עוזרת להסיר עודפי שומן ולכלוכים. והחלק הכי טוב? ההלבנה מאפשרת אינסוף אפשרויות טעם - מתיבול פשוט של מלח ופלפל ועד למרינדה לבחירתכם. בין אם אתה שף ותיק או רק מתחיל במטבח, הלבנת חזה עוף היא מחליף משחק לכל מתכון. אז למה להסתפק בעוף משעמם כשאפשר לרומם את המנות בשיטת הבישול הקלה והטעימה הזו? בואו לצלול לתוך עולם ההלבנה ולקחת את כישורי הקולינריה שלכם לשלב הבא!

מה זה הלבנה?

הלבנה היא טכניקת בישול הכוללת הרתחה קצרה של מזון במים ואז העברתו מיד לאמבט קרח כדי לעצור את תהליך הבישול. טכניקה זו משמשת בדרך כלל עבור ירקות כדי לשמר את צבעם, המרקם והרכיבים התזונתיים שלהם. עם זאת, ניתן להשתמש בהלבנה גם לבשר, במיוחד חזה עוף, כדי לשמור אותו לח ונימוח.

איך להלבין חזה עוף

הלבנה של חזה עוף הוא תהליך פשוט שדורש מרכיבים וציוד מינימליים. הנה איך לעשות את זה:

שלב 1: מרתיחים את העוף

מתחילים בהבאת סיר מים לרתיחה. ודא שיש מספיק מים כדי להטביע את חזה העוף במלואו. לאחר שהמים רותחים, מניחים בזהירות את חזה העוף בסיר. תן לזה להתבשל במשך 2-3 דקות, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-165 מעלות צלזיוס.

שלב 2: מצננים את העוף

בעזרת מלקחיים או כף מחוררת מוציאים את העוף מהסיר ומעבירים אותו מיד לקערה מלאה במי קרח. זה יעצור את תהליך הבישול וימנע מהעוף להתבשל יתר על המידה. הניחו לעוף לשבת במי הקרח במשך 5-10 דקות, או עד שהוא מתקרר.

שלב 3: סיימו לבשל את העוף

לאחר שהעוף מתקרר, מוציאים אותו ממי הקרח ומייבשים אותו בנייר סופג. בשלב זה אפשר לתבל את העוף במלח, פלפל או כל תיבול אחר לבחירתכם. לאחר מכן תוכל לסיים את בישול העוף על הגריל, בתנור או על הכיריים.

יתרונות הלבנת חזה עוף

להלבנה של חזה עוף יש כמה יתרונות שהופכים אותו לשיטת בישול נהדרת עבור כל מתכון:

שומר על לחות

ההלבנה עוזרת לנעול לחות, מה ששומר על חזה העוף עסיסי ונימוח. זה חשוב במיוחד עבור נתחי בשר רזים כמו חזה עוף, שעלולים להתייבש בקלות במהלך הבישול.

מסיר זיהומים

ההלבנה גם עוזרת להסיר עודפי שומן ולכלוכים מחזה העוף, וכתוצאה מכך מנה נקייה ובריאה יותר.

מחדיר טעם

ההלבנה מאפשרת אינסוף אפשרויות טעם. אתה יכול להוסיף תבלינים, עשבי תיבול, או אפילו מרינדה למים הרותחים כדי להחדיר את העוף בטעם. זה יעניק למנה שלך שכבה נוספת של עומק ומורכבות.

מגוון

ניתן להשתמש בחזה עוף מולבן במגוון מנות, החל מסלטים ועד כריכים ועד מוקפצים. זהו מרכיב רב תכליתי שיכול לרומם כל מתכון.

טיפים להלבנת חזה עוף

הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להפיק את המרב מהלבנת חזה עוף:

השתמש במדחום

כדי להבטיח שהעוף מבושל לגמרי, השתמשו במדחום לבשר כדי לבדוק את הטמפרטורה הפנימית. ה-USDA ממליץ לבשל עוף לטמפרטורה פנימית של 165 מעלות צלזיוס.

אל תבשל יתר על המידה את העוף

שימו לב לא לבשל יותר מדי את העוף בזמן ההלבנה. שתיים עד שלוש דקות הן בדרך כלל מספיק זמן לבשל את העוף מבלי לבשל אותו יתר על המידה.

השתמש בנוזל בעל טעם

כדי להחדיר לעוף טעם, השתמש בנוזל בעל טעם להלבנה. אפשר להשתמש בציר עוף ביתי, או להוסיף למים תבלינים, עשבי תיבול או מרינדה.

אל תוותרו על אמבט הקרח

אמבט הקרח הוא שלב חשוב בהלבנה מכיוון שהוא עוצר את תהליך הבישול ומונע מהעוף להתבשל יתר על המידה. אל תדלג על שלב זה!

סיכום

הלבנה של חזה עוף היא שיטת בישול פשוטה שיכולה לעשות הבדל גדול בטעם ובמרקם של המנות שלך. על ידי הרתחה קצרה של העוף ולאחר מכן סיומו בתנור או על הגריל, תוכלו לשמור על העוף לח ונימוח תוך כדי החדרת טעם. בין אם אתה שף ותיק או רק מתחיל במטבח, הלבנת חזה עוף היא מחליף משחק לכל מתכון. אז למה להסתפק בעוף משעמם כשאפשר לרומם את המנות בשיטת הבישול הקלה והטעימה הזו? נסה את זה ותראה בעצמך!

רעיונות להכנת תפריט חזה עוף בישול והלבָּנה
שיפודי עוף מטוגנים

שיפודי עוף מטוגנים עשויים להיות מתכון טוב להרחבת רפרטואר המנות העיקריות שלכם. מתכון זה מספיק ל-10 מנות ועולה 1.93 דולר למנה. מנה אחת מהמנה מכילה כ -42 גרם חלבון , 18 גרם שומן , ובסך הכל 407 קלוריות . מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח כ -35 דקות . רק מעט אנשים הכינו את המתכון הזה, ואני הייתי אומר שהוא פגע בול. זהו מתכון במחיר סביר לחובבי אוכל דרומי. תערובת של קמח, נתחי חזה עוף, מלח, וקומץ מרכיבים נוספים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הוא מובא אליכם על ידי Foodnetwork. בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון שיא של 63% , וזה טוב. שיפודי עוף בתפוז , שיפודי עוף בגריל בטעמים אסייתיים , ושיפודי עוף כמון ברוטב טבילה יוגורט, לימון ודבש דומים מאוד למתכון הזה.

עוף שומשום מטוגן

עוף שומשום מטוגן עשוי להיות מתכון טוב להרחיב את קופסת מתכוני המנה העיקרית שלך. עבור $1.62 למנה , מתכון זה מכסה 29% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מגיש 4. מנה אחת מכילה 432 קלוריות , 30 גרם חלבון ו -18 גרם שומן . אדם אחד שמח שהם ניסו את המתכון הזה. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 20 דקות . אם יש לכם חלב חמאה, חצאי חזה עוף, מלח ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 79% , שהוא מוצק. אם אתה אוהב את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כמו עוף שומשום בגריל , סלט טמפה אסייתי עם רוטב שומשום ליים , וסלמון שומשום תפוזים בדם .

צ'ילי עוף ושעועית לבנה של שרש

צריכים מנה עיקרית ללא גלוטן וללא מוצרי חלב ? מתכון הצ'ילי עוף עם שעועית לבנה של שרש יכול להיות מתכון מעולה שכדאי לנסות. מנה אחת מכילה 319 קלוריות , 26 גרם חלבון ו -9 גרם שומן . תמורת 2.8 דולר למנה , מתכון זה מכסה 27% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מספיק ל-8 מנות. זה יהיה להיט באירוע הסופרבול שלכם. 12 אנשים הכינו את המתכון הזה ויכינו אותו שוב. כמה אנשים ממש אהבו את המנה האמריקאית הזו. מההכנה ועד לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעתיים . מתכון זה מ-Foodnetwork דורש חזה עוף, שום, ציר עוף ועד 9 פלפלי פובלאנו. בסך הכל, מתכון זה זוכה לציון מרהיב של 86% . 17 צ'ילי עוף עם שעועית לבנה , צ'ילי עוף ושעועית לבנה , וצ'ילי עוף, פלפל אדום וצ'ילי שעועית לבנה דומים מאוד למתכון זה.

עוף חמוציות I

הכנת עוף חמוציות 1 אורכת כ -9 שעות ו-30 דקות מתחילתו ועד סופו. מנה עיקרית זו מכילה 437 קלוריות , 25 גרם חלבון ו -19 גרם שומן למנה. מתכון זה מתאים ל-6 מנות ועולה 1.61 דולר למנה. כמה אנשים הכינו את המתכון הזה, ו-664 יגידו שהוא קלע בול. זוהי אופציה טובה אם אתם מקפידים על תזונה נטולת מוצרי חלב ומותאמת ל-Fodmap . לכו לחנות וקנו תערובת מרק בצל, רוטב חמוציות בג'לי, חזה עוף ועוד כמה דברים להכנה עוד היום. הוא מוגש לכם על ידי Allrecipes. בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון ספאו-קולר של 70% , וזה ציון מוצק. משתמשים שנהנו מהמתכון הזה אהבו גם עוגת לימון גרמנית עם חמוציות, הידועה גם כ-Cytronenkuchen חמוציות , סלט עוף יווני עם יוגורט חמוציות ופקאן , ולחם דלעת חמוציות .

עוף פטריות שוויצרי

עוף עם פטריות שוויצריות היא מנה עיקרית המתאימה ל-4 סועדים. מנה אחת של מנה זו מכילה כ -41 גרם חלבון , 23 גרם שומן , וסך הכל 429 קלוריות . תמורת 1.92 דולר למנה , מתכון זה מכסה 24% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. אדם אחד מצא את המתכון הזה טעים ומשביע. אם יש לכם חמאה, חצאי חזה עוף, שינקן מעדנים ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. מההכנה ועד לצלחת, המתכון הזה לוקח כ -20 דקות . הוא מוגש לכם על ידי Taste of Home. בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון די טוב של 59% . אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהבו גם מתכונים כמו פאי המבורגר פטריות-שוויצרי , קיש עם מנגולד ופטריות , ופופאובר מאפה עם מנגולד ופטריות .

אנצ'ילדות עוף וגבינה מהפך

אנצ'ילדות עוף וגבינה מחודשות הן מתכון ללא גלוטן עם 6 מנות. למנה עיקרית זו יש 383 קלוריות , 42 גרם חלבון ו -19 גרם שומן למנה. תמורת 3.48 דולר למנה , מתכון זה מכסה 19% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. אם יש לכם שמנת, חזה עוף, פלפלים חריפים ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. אדם אחד שמח שניסה את המתכון הזה. הוא מובא אליכם על ידי Taste of Home. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח כשעה ו-10 דקות . לא הרבה אנשים ממש אהבו את המנה המקסיקנית הזו. בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 64% . הציון הזה מוצק. נסו את אנצ'ילדות ורדות (אנצ'ילדות ירוקות) , אנצ'ילדות עוף אותנטיות , ואנצ'ילדות קרפ פובלאנו בהשראה צרפתית למתכונים דומים.

עוף סלסה משמש-תפוז

ייתכן שעוף סלסה משמש-תפוז הוא בדיוק המנה העיקרית שאתם מחפשים. מתכון זה מכין 2 מנות עם 607 קלוריות , 38 גרם חלבון ו -5 גרם שומן כל אחת. תמורת 2.28 דולר למנה , מתכון זה מכסה 22% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. 201 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. מתכון זה מ-Taste of Home דורש ריבת משמש, אורז, חצאי חזה עוף ואורז. מההכנה ועד לצלחת, מתכון זה אורך כשעתיים ו-40 דקות . זהו מתכון במחיר סביר לחובבי אוכל מקסיקני. זוהי אפשרות טובה אם אתם מקפידים על תזונה נטולת גלוטן וללא מוצרי חלב . בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון מעולה של 84% . משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם סטייקים משופשפים בפפריקה וכוסברה עם סלסה תפוז-כוסברה , סלמון עם סלסה תפוז וציפוי רימונים , ועוף משמש .

עוף קוקוס בקארי

עוף קוקוס בקארי יכול להיות מתכון טוב להרחבת רפרטואר המנות העיקריות שלכם. מנה אחת מכילה 696 קלוריות , 40 גרם חלבון ו -41 גרם שומן . מתכון ללא גלוטן זה מגיש 4 סועדים ועולה 2.55 דולר למנה . אדם אחד שמח שניסה את המתכון הזה. אם יש לכם ריבת משמש, חצאי חזה עוף, אבקת קארי ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. הוא מובא אליכם על ידי Taste of Home. מההכנה ועד לצלחת, המתכון הזה אורך בערך 40 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 55% . ציון זה טוב. נסו את העוף בציפוי קרקרים בקארי , גלילי עוף בקארי וממרח עוף בקארי למתכונים דומים.

חבילות נייר כסף למדורה

ייתכן שחבילות נייר כסף למדורה הן בדיוק המנה העיקרית שאתם מחפשים. מתכון זה מספיק ל-4 מנות. מנה אחת של מנה זו מכילה כ -32 גרם חלבון , 17 גרם שומן , וסך הכל 448 קלוריות . תמורת 2.23 דולר למנה , מתכון זה מכסה 30% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. 1261 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. מההכנה ועד להצלחת, המתכון לוקח בערך שעה ו-10 דקות . מתכון זה מ-Allrecipes דורש בשר חזה עוף, פלפל, פטריות ופלפל. זוהי אפשרות טובה אם אתם מקפידים על דיאטה ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב, ודיאטה של 30 מלא . בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון עצום של 98% , וזה ציון אדיר. מתכונים דומים הם חבילות נייר כסף שרימפס ואספרגוס ברוטב חמאת לימון שום , קסדייה למדורה , ו- You'll Flip for These Skinny Frozen S'mores, No Campfire Needed .

חזה עוף מבושל בקריאולי

חזה עוף מבושל בקריאולי עשוי להיות מתכון טוב להרחבת רפרטואר המנות העיקריות שלכם. מתכון זה, המכיל 30 מנות שלמות וללא גלוטן, מתאים ל-4 מנות ועולה 1.59 דולר למנה . מנה אחת של מנה זו מכילה כ -27 גרם חלבון , 6 גרם שומן וסך הכל 215 קלוריות . 19 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. כנסו לחנות וקנו עגבניות משומרות, טימין, סלרי ועוד כמה דברים להכנה עוד היום. הוא מובא אליכם על ידי Taste of Home. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח כ -45 דקות . בסך הכל, מתכון זה זוכה לציון מעולה של 80% . אם אהבתם את המתכון הזה, עיינו במתכונים דומים אלה: סירי סרטן קריאוליים שמנתיים , חזה עוף אפוי וחזה עוף ממולא בגבינת שמנת .

סרטונים להכנת תפריט חזה עוף בסגנון שונה
סודות השף: איך לטשטש עוף לאורז עוףאיך משיגים את העוף העסיסי והעדין הזה לאורז העוף ההינאני שלך? בשבועון הנשים של סינגפור "שף ...
3 דרכים לבשל את חזה העוף העסיסי ביותר אי פעם - יסודות המטבח של בובייש לי 3 טכניקות לבישול חזה עוף עסיסי ונימוח בבית. יש לי גם טיפים שיעזרו לך להימנע מהמלכודות שרוב ...
איך לרכך כל בשר!עיין בכלי המטבח שלי - קנה את המתחיל בבישול סיני ...
למה כדאי (כמעט) תמיד לטגן את העוף שלךבסרטון זה, אני מסביר את מה, למה וכיצד של מלח, כדי שתוכל להשתמש בו בבישול שלך. ציוד בשימוש זה...
טיפים וטריקים לתפריט בישול והלבָּנה חזה עוף
רעיונות נוספים לתפריט הקשורים לבישול והלבָּנה חזה עוף