ביתבשרחזה עוף

הברקת חזה עוף - שיטת בישול

נמאס לכם מחזה עוף יבש וחסר טעם? אל תסתכל רחוק מהלבנה! שיטת בישול זו כוללת הרתחה קצרה של העוף במים לפני שמסיימים אותו בתנור או על הגריל. לא רק שהלבנה שומרת את העוף לח ורך, היא גם עוזרת להסיר עודפי שומן ולכלוכים. והחלק הכי טוב? ההלבנה מאפשרת אינסוף אפשרויות טעם - מתיבול פשוט של מלח ופלפל ועד למרינדה לבחירתכם. בין אם אתה שף ותיק או רק מתחיל במטבח, הלבנת חזה עוף היא מחליף משחק לכל מתכון. אז למה להסתפק בעוף משעמם כשאפשר לרומם את המנות בשיטת הבישול הקלה והטעימה הזו? בואו לצלול לתוך עולם ההלבנה ולקחת את כישורי הקולינריה שלכם לשלב הבא!

מה זה הלבנה?

הלבנה היא טכניקת בישול הכוללת הרתחה קצרה של מזון במים ואז העברתו מיד לאמבט קרח כדי לעצור את תהליך הבישול. טכניקה זו משמשת בדרך כלל עבור ירקות כדי לשמר את צבעם, המרקם והרכיבים התזונתיים שלהם. עם זאת, ניתן להשתמש בהלבנה גם לבשר, במיוחד חזה עוף, כדי לשמור אותו לח ונימוח.

איך להלבין חזה עוף

הלבנה של חזה עוף הוא תהליך פשוט שדורש מרכיבים וציוד מינימליים. הנה איך לעשות את זה:

שלב 1: מרתיחים את העוף

מתחילים בהבאת סיר מים לרתיחה. ודא שיש מספיק מים כדי להטביע את חזה העוף במלואו. לאחר שהמים רותחים, מניחים בזהירות את חזה העוף בסיר. תן לזה להתבשל במשך 2-3 דקות, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-165 מעלות צלזיוס.

שלב 2: מצננים את העוף

בעזרת מלקחיים או כף מחוררת מוציאים את העוף מהסיר ומעבירים אותו מיד לקערה מלאה במי קרח. זה יעצור את תהליך הבישול וימנע מהעוף להתבשל יתר על המידה. הניחו לעוף לשבת במי הקרח במשך 5-10 דקות, או עד שהוא מתקרר.

שלב 3: סיימו לבשל את העוף

לאחר שהעוף מתקרר, מוציאים אותו ממי הקרח ומייבשים אותו בנייר סופג. בשלב זה אפשר לתבל את העוף במלח, פלפל או כל תיבול אחר לבחירתכם. לאחר מכן תוכל לסיים את בישול העוף על הגריל, בתנור או על הכיריים.

יתרונות הלבנת חזה עוף

להלבנה של חזה עוף יש כמה יתרונות שהופכים אותו לשיטת בישול נהדרת עבור כל מתכון:

שומר על לחות

ההלבנה עוזרת לנעול לחות, מה ששומר על חזה העוף עסיסי ונימוח. זה חשוב במיוחד עבור נתחי בשר רזים כמו חזה עוף, שעלולים להתייבש בקלות במהלך הבישול.

מסיר זיהומים

ההלבנה גם עוזרת להסיר עודפי שומן ולכלוכים מחזה העוף, וכתוצאה מכך מנה נקייה ובריאה יותר.

מחדיר טעם

ההלבנה מאפשרת אינסוף אפשרויות טעם. אתה יכול להוסיף תבלינים, עשבי תיבול, או אפילו מרינדה למים הרותחים כדי להחדיר את העוף בטעם. זה יעניק למנה שלך שכבה נוספת של עומק ומורכבות.

מגוון

ניתן להשתמש בחזה עוף מולבן במגוון מנות, החל מסלטים ועד כריכים ועד מוקפצים. זהו מרכיב רב תכליתי שיכול לרומם כל מתכון.

טיפים להלבנת חזה עוף

הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להפיק את המרב מהלבנת חזה עוף:

השתמש במדחום

כדי להבטיח שהעוף מבושל לגמרי, השתמשו במדחום לבשר כדי לבדוק את הטמפרטורה הפנימית. ה-USDA ממליץ לבשל עוף לטמפרטורה פנימית של 165 מעלות צלזיוס.

אל תבשל יתר על המידה את העוף

שימו לב לא לבשל יותר מדי את העוף בזמן ההלבנה. שתיים עד שלוש דקות הן בדרך כלל מספיק זמן לבשל את העוף מבלי לבשל אותו יתר על המידה.

השתמש בנוזל בעל טעם

כדי להחדיר לעוף טעם, השתמש בנוזל בעל טעם להלבנה. אפשר להשתמש בציר עוף ביתי, או להוסיף למים תבלינים, עשבי תיבול או מרינדה.

אל תוותרו על אמבט הקרח

אמבט הקרח הוא שלב חשוב בהלבנה מכיוון שהוא עוצר את תהליך הבישול ומונע מהעוף להתבשל יתר על המידה. אל תדלג על שלב זה!

סיכום

הלבנה של חזה עוף היא שיטת בישול פשוטה שיכולה לעשות הבדל גדול בטעם ובמרקם של המנות שלך. על ידי הרתחה קצרה של העוף ולאחר מכן סיומו בתנור או על הגריל, תוכלו לשמור על העוף לח ונימוח תוך כדי החדרת טעם. בין אם אתה שף ותיק או רק מתחיל במטבח, הלבנת חזה עוף היא מחליף משחק לכל מתכון. אז למה להסתפק בעוף משעמם כשאפשר לרומם את המנות בשיטת הבישול הקלה והטעימה הזו? נסה את זה ותראה בעצמך!

רעיונות להכנת תפריט חזה עוף בישול והלבָּנה
רצועות עוף קריספי

לעולם לא תוכל לקבל יותר מדי מתכונים למנה עיקרית, אז נסה רצועות עוף קריספי. חלק אחד של המנה הזו מכיל כ -25 גרם חלבון , 15 גרם שומן , ובסך הכל 278 קלוריות . עבור $1.21 למנה , מתכון זה מכסה 15% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה משרת 4. מההכנה ועד הצלחת, מתכון זה לוקח בערך 40 דקות . תערובת של חמאה, רכות חזה עוף, קמח וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. 135 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. זה מובא אליך על ידי Allrecipes. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 67% , וזה טוב. מתכונים דומים הם רצועות עוף מתוק ודביק , רצועות עוף מפרייר אוויר ורצועות באפלו ללא עצמות .

עוף רוזמרין עם תרד ושעועית

עוף רוזמרין עם תרד ושעועית דורש בערך 30 דקות מההתחלה ועד הסוף. במנה עיקרית זו יש 395 קלוריות , 47 גרם חלבון ו -9 גרם שומן למנה. מתכון זה מגיש 4 ועולה $2.51 למנה. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא גלוטן וללא חלב . לכו לחנות וקחו שמן זית, חצאי חזה עוף, שיני שום ועוד כמה דברים כדי להכין אותו היום. רק אנשים בודדים הכינו את המתכון הזה, ואחד היה אומר שהוא הגיע למקום. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. עם ציון של 90% , המנה הזו אדירה. מרק שעועית ושום לבנה עם תרד ופרשוטו פריך וטוסטים רוזמרין-שום ,פסטה עוף ופנה עם רוטב שום רוזמרין ופסטת עוף עם רוטב אנשובי רוזמרין דומות מאוד למתכון הזה.

סאטה עוף

סאטה עוף עשויה להיות מתכון טוב להרחבת רפרטואר המנות העיקריות שלך. מנה אחת מכילה 185 קלוריות , 18 גרם חלבון ו -10 גרם שומן . מתכון ללא גלוטן זה מגיש 12 ומחירו 92 סנט למנה . למתכון הזה מ-Taste of Home יש 1 מעריצים. לכו לחנות וקחו בצל ירוק, מרק עוף, חזה עוף ועוד כמה דברים כדי להכין אותו היום. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 20 דקות . בכל השיקולים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 42% . הציון הזה טוב. ירכי עוף אפויות עם רוטב סאטה וסלט עגבניות , סאטה עוף בסגנון צ'לי תאילנדי וסטאי עוף דומים מאוד למתכון הזה.

Becel® Chicken Tikka

לעולם לא תוכל לקבל יותר מדי מתכונים למנה עיקרית, אז נסה את Becel® Chicken Tikkan. מתכון זה מכיל 4 מנות עם 206 קלוריות , 27 גרם חלבון ו -8 גרם שומן כל אחת. תמורת $1.5 למנה , מתכון זה מכסה 15% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. 3 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכינים אותו שוב. המתכון הזה מבית Allrecipes דורש מלח, עלי כוסברה, שום וחזה עוף. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 22 דקות . מתכון זה אופייני למטבח ההודי. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא גלוטן . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 54% , שהוא מוצק. אם אתה אוהב את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: עוף טיקה מסאלן אינדיאני , עוף קרמי טיקה מסאלה , וקל עוף טיקה מסאלה .

עוף פרובולון

אם אתה רוצה להוסיף עוד מתכונים נטולי גלוטן וראשוניים לקופסת המתכונים שלך, צ'יקן פרובולון עשוי להיות מתכון שכדאי לך לנסות. עבור $1.56 למנה , מתכון זה מכסה 15% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מכיל 4 מנות עם 230 קלוריות , 30 גרם חלבון ו -11 גרם שומן כל אחת. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 25 דקות . רק כמה אנשים באמת אהבו את המנה העיקרית הזו. אם יש לכם בשר חזיר, חצאי חזה עוף, פלפל ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. למתכון הזה מ-Taste of Home יש 1 מעריצים. בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 51% . הציון הזה טוב. מתכונים דומים כוללים עוף קשיו קשיו , קארי עוף קוקוס חריף , ועוף מצופה קרקר בקארי .

ספגטי פג'יטה עוף

ניתן להכין את המתכון לספגטי עוף פאג'יטה תוך כ-20 דקות . חלק אחד מהמנה הזו מכיל בערך 22 גרם חלבון , 5 גרם שומן ובסך הכל 288 קלוריות . מתכון זה מגיש 6. תמורת 98 סנט למנה , מתכון זה מכסה 16% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. תערובת של שמן קנולן, חזה עוף, רוטב טאקו וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זה עובד היטב כמנה עיקרית ידידותית מאוד לתקציב. אדם אחד הכין את המתכון הזה והיה מכין אותו שוב. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא חלב . לא הרבה אנשים באמת אהבו את המנה המקסיקנית הזו. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. בכל השיקולים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 55% . הציון הזה מוצק. אם אתה אוהב את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כמו פיתה עוף פג'יטה , עוף פג'יטה ממולא פלפל חריף וספגטי טונה עם שעועית פאבה .

רול-אפים של עוף באפלו קריספי

אם יש לך בערך 45 דקות לבלות במטבח, גלילי עוף קריספי באפלו עשויים להיות מתכון אדיר ללא גלוטן לנסות. תמורת 2.2$ למנה , תקבלו ארוחה שמגישה 4. חלק אחד מהמנה הזו מכיל בערך 43 גרם חלבון , 12 גרם שומן , ובסך הכל 485 קלוריות . הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. לכו לחנות וקחו פלפל, קורנפלקס, חצאי חזה עוף ועוד כמה דברים כדי להכין אותו היום. אדם אחד הכין את המתכון הזה והיה מכין אותו שוב. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 80% , וזה יוצא מן הכלל. נסה רול-אפים של עוף עם גבינת פטה וארוגולה , רול-אפים עוף בקארי ומקסי -עוף רול-אפים למתכונים דומים.

פיצה עוף וארטישוק

פיצה עוף וארטישוק דורשת כ -27 דקות מההתחלה ועד הסוף. מתכון זה מגיש 4 ועולה $3.64 למנה. במנה עיקרית זו יש 470 קלוריות , 41 גרם חלבון ו -16 גרם שומן למנה. המתכון הזה מבית Allrecipes דורש לבבות ארטישוק, רצועות חזה עוף בגריל ובגריל, עלי בזיליקום ועגבניות רומה. זהו מתכון די יקר לחובבי אוכל ים תיכוני. 5 אנשים שמחו שניסו את המתכון הזה. עם ציון ספונקולרי של 68% , המנה הזו מוצקה. מתכונים דומים כוללים עוף מטוגן עם לבבות וזיתים של ארטישוק , עוף עם שום ארטישוק בבישול איטי , ומיני פיצות ארטישוק, קלמטה ועגבניות מיובשות עם שום ורוזמרין .

עוף פרמזן מוצרלה

עוף פרמזן מוצרלה היא מנה עיקרית ללא גלוטן . חלק אחד מהמנה הזו מכיל כ -32 גרם חלבון , 9 גרם שומן ובסך הכל 244 קלוריות . עבור $1.71 למנה , מתכון זה מכסה 17% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה משרת 8. 313 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. המתכון הזה מבית Allrecipes דורש שמנת מרוכזת של מרק פטריות, בצל, חצאי חזה עוף ואורגנו. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 45 דקות . עם ציון של 73% , המנה הזו טובה. אם אתה אוהב את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: מוצרלה תרד עוף , לחם שום אומנותי עם מוצרלה , ועגבנייה אבוקדו ומוצרלה פניני .

עוף פרמזן מוצרלה

עוף פרמזן מוצרלה עשוי להיות רק המנה העיקרית שאתה מחפש. צופה בדמות שלך? מתכון ללא גלוטן זה מכיל 244 קלוריות , 32 גרם חלבון ו -9 גרם שומן למנה. מתכון זה מגיש 8 ומחירו 1.71 דולר למנה. 315 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. אם יש לכם אורגנו, גבינת מוצרלה, חצאי חזה עוף ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 45 דקות . זה מובא אליך על ידי Allrecipes. בכל מקרה, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 73% . הציון הזה די טוב. נסה מוצרלה תרד עוף , לחם שום אומנותי עם מוצרלה , ועגבנייה אבוקדו ומוצרלה פניני למתכונים דומים.

סרטונים להכנת תפריט חזה עוף בסגנון שונה
סודות השף: איך לטשטש עוף לאורז עוףאיך משיגים את העוף העסיסי והעדין הזה לאורז העוף ההינאני שלך? בשבועון הנשים של סינגפור "שף ...
3 דרכים לבשל את חזה העוף העסיסי ביותר אי פעם - יסודות המטבח של בובייש לי 3 טכניקות לבישול חזה עוף עסיסי ונימוח בבית. יש לי גם טיפים שיעזרו לך להימנע מהמלכודות שרוב ...
איך לרכך כל בשר!עיין בכלי המטבח שלי - קנה את המתחיל בבישול סיני ...
למה כדאי (כמעט) תמיד לטגן את העוף שלךבסרטון זה, אני מסביר את מה, למה וכיצד של מלח, כדי שתוכל להשתמש בו בבישול שלך. ציוד בשימוש זה...
טיפים וטריקים לתפריט בישול והלבָּנה חזה עוף
רעיונות נוספים לתפריט הקשורים לבישול והלבָּנה חזה עוף