טיפים להלבנת סטייק בקר
הצעד הראשון לסטייק בקר מולבן מושלם הוא לבחור את נתח הבשר הנכון. לא כל הנתחים מתאימים להלבנה, מכיוון שחלקם קשים יותר ודורשים זמני בישול ארוכים יותר כדי להיות רכים. הנה כמה נתחי בשר שאידיאליים להלבנה:
Ribeye סטייק Ribeye סטייק מועדף בקרב חובבי סטייקים רבים, הודות לשישים העשירים ולטעמו העז. כאשר הוא מולבן, השומן בצלעות נמס ומחדיר לבשר את טעמו הטעים, מה שהופך אותו לרך ועסיסי.
ניו יורק סטריפ סטייק ניו יורק סטריפ סטייק הוא נתח בשר רזה יותר שעדיין רך ועסיסי כשהוא מולבן. הטעם העדין שלו הופך אותו לבחירה מצוינת עבור אלה שמעדיפים טעם עדין יותר.
סטייק טנדרלוין סטייק טנדרלוין הוא נתח הבשר הרך ביותר, מה שהופך אותו מושלם להלבנה. טעמו העדין ומרקם החמאתי הופכים אותו לבחירה פופולרית בקרב חובבי סטייקים.
כשאתה בוחר את נתח הבשר שלך, חפש נתח משוייש היטב, מכיוון שזה יבטיח שהוא יישאר לח ונימוח במהלך תהליך ההלבנה.
הכנת הבשר
לאחר שבחרתם את נתח הבשר שלכם, הגיע הזמן להכין אותו להלבנה. הנה איך לעשות את זה:
תיבול מתבלים את הסטייק בנדיבות במלח ופלפל. אתה יכול גם להוסיף כל תיבול אחר שאתה אוהב, כמו אבקת שום, אבקת בצל או פפריקה. משפשפים את התיבול לתוך הבשר, מקפידים לכסות את כל הצדדים.
חיתוך קצץ עודפי שומן או גידים מהסטייק. זה ימנע מהבשר להפוך לקשה ולעיס במהלך תהליך הבישול.
מנוחה אפשר לסטייק לנוח בטמפרטורת החדר לפחות 30 דקות לפני ההלבנה. זה יבטיח שהבשר יתבשל בצורה אחידה ויישאר עסיסי.
הלבנה של הסטייק
עכשיו כשהבשר שלכם מוכן, הגיע הזמן להתחיל להלבין. בצע את השלבים הבאים לסטייק מבושל בצורה מושלמת:
מים רותחים מביאים סיר גדול של מים לרתיחה מתגלגלת. הוסף כמות נדיבה של מלח למים כדי לשפר את טעם הסטייק.
הלבנה מניחים את הסטייק במים הרותחים למשך 2-3 דקות, תלוי בעובי הבשר. השתמשו במלקחיים כדי להפוך את הסטייק באמצע תהליך ההלבנה.
אמבט קרח הסר את הסטייק מהמים הרותחים והניח אותו מיד באמבט קרח. זה יעצור את תהליך הבישול וימנע מהבשר להתבשל יתר על המידה.
ייבוש ייבשו את הסטייק במגבות נייר כדי להסיר עודפי לחות. זה יבטיח שהסטייק ייצרב כמו שצריך.
צורבים את הסטייק
השלב האחרון בהלבנת סטייק בקר הוא לצרוב אותו. הצריבה מוסיפה קרום פריך לסטייק תוך כדי נעילה במיציו. הנה איך לעשות את זה:
חום גבוה מחממים מחבת ברזל יצוק או מחבת גריל על אש גבוהה. הוסף כף שמן למחבת וסובב אותה לציפוי התחתית.
צריבה מניחים את הסטייק במחבת וצורבים 1-2 דקות מכל צד, או עד שנוצר קרום זהוב. השתמש במלקחיים כדי להפוך את הסטייק ולצרוב את הצד השני.
מנוחה מוציאים את הסטייק מהמחבת ומניחים לו לנוח לפחות 5 דקות לפני שפורסים. זה יאפשר למיצים להתפזר מחדש ולהבטיח שהבשר יישאר עסיסי.
דבר אחרון
השמנת סטייק בקר אולי נראה כמו תהליך מאיים, אבל זה למעשה די פשוט. על ידי ביצוע השלבים האלה, תוכל לבשל סטייק מעורר תיאבון עדין, עסיסי ומלא טעם. בין אם אתם מעדיפים ריבייה, רצועת ניו יורק או שקד, הלבנה היא הטכניקה המושלמת להשיג את הסטייק המושלם. אז בפעם הבאה שאתה במצב רוח לסטייק טעים, נסה את ההלבנה והרשים את המשפחה והחברים שלך בכישורי הבישול שלך.