למה לטשטש כרובית?
הלבנה היא טכניקת בישול הכוללת הרתחה קצרה של מזון במים ולאחר מכן צלילה מיידית לתוך מי קרח. זה עוצר את תהליך הבישול ועוזר למזון לשמור על צבעו, מרקם וטעמו. הבלחה של כרובית היא דרך מצוינת להכין אותה למגוון מנות. הנה כמה סיבות מדוע כדאי לשקול להלבין כרובית:
1. שומר על חומרים מזינים
הלבנה של כרובית לפרק זמן קצר עוזרת לשמור על רוב אבות המזון שלה. זה עוזר לשמר את הויטמינים, המינרלים ונוגדי החמצון שאבדו במהלך שיטות בישול אחרות כגון טיגון או הרתחה. זה הופך כרובית מולבנת לאופציה בריאה יותר עבורך לאכול.
2. משפר את הטעם
הלבנה של כרובית משפרת את טעמה הטבעי על ידי הוצאת המתיקות והאגוזיות שלה. זה גם נותן לו מרקם מעט פריך שהופך אותו למעניין יותר לאכילה. הלבנה של כרובית היא דרך מהירה וקלה להוסיף עומק טעם למנות שלך.
3. קל לעיכול
הלבנה של כרובית מקלה על העיכול. כאשר כרובית מבושלת במשך זמן רב, היא עלולה להיות קשה וקשה לעיכול. הלבנה לתקופה קצרה עוזרת לרכך את הכרובית ולהקל על העיכול. תגלו שכרובית מולבנת רכה יותר וקלה יותר על הבטן.
איך לטשטש כרובית?
הלבנת כרובית היא תהליך פשוט שלוקח דקות ספורות בלבד. הנה איך להלבין כרובית:
רכיבים:
- 1 ראש כרובית
- 4 כוסות מים
- 2 כוסות קרח
הוראות:
1. שוטפים את הכרובית במים קרים כדי להסיר לכלוך או פסולת. 2. חותכים את הכרובית לפרחים בגודל שווה. 3. בסיר גדול מביאים 4 כוסות מים לרתיחה. 4. לאחר שהמים רותחים מוסיפים לסיר את פרחי הכרובית. 5. נותנים לכרובית להתבשל 2-3 דקות או עד שהיא הופכת לירוק עז. 6. מוציאים את הכרובית מהסיר בעזרת כף מחוררת ומכניסים אותה מיד לקערת מי קרח. 7. הניחו לכרובית לשבת במי הקרח 2-3 דקות. 8. מסננים את הכרובית ומייבשים אותה עם נייר סופג.
טיפים:
- אין לבשל יתר על המידה את הכרובית כי היא תהפוך לדיסתית ותאבד מטעמה.
- השתמשו בסיר גדול כדי להלבין את הכרובית כדי להבטיח בישול אחיד.
- אל תדלגו על שלב הטלת הכרובית במי קרח שכן היא עוצרת את תהליך הבישול ועוזרת לשמור על צבעה ומרקם.
הצעות לארוחות
עכשיו כשאתה יודע איך להלבין כרובית, הגיע הזמן להשתמש בה בכמה מתכונים טעימים. הנה כמה הצעות לארוחות הכוללות כרובית מולבנת:
1. אורז מטוגן כרובית
2. טאקו כרובית
3. מרק כרובית שמנת
דבר אחרון
הברחת כרובית היא דרך מצוינת להוסיף גיוון לארוחות שלך. זוהי שיטת בישול בריאה, טעימה וקלה לעיכול שניתן להשתמש בה במגוון מנות. בין אם אתם מכינים אורז מטוגן כרובית, טאקו או מרק, הלבנת כרובית היא דרך פשוטה וטעימה להעלות את משחק הבישול שלכם. אז בפעם הבאה שאתם מחפשים מתכון חדש לכרובית, נסו להלבין אותו!