ביתנודלס מלבנה ופסטהלזניה

השיטה המשובחת להלבנת לזניה

בתור חובב המטבח האיטלקי, אין כמו לזניה טעימה תוצרת בית. ולמרות שלא חסרים מתכונים בחוץ, שלב אחד שמתעלמים ממנו לעתים קרובות הוא הלבנת דפי הפסטה. למרות שזה אולי נראה כמו שלב נוסף מיותר, הלבנת אטריות הלזניה שלך יכולה לעשות את כל ההבדל במרקם ובטעם הכללי של המנה שלך. אבל מהי השיטה הטובה ביותר להלבנת לזניה? במאמר זה, נחקור את הטכניקות השונות ונחלוק את הטיפים המובילים שלנו כדי להבטיח שהלזניה שלך תהיה הכי טובה שיכולה להיות. אז בין אם אתה שף ותיק או מתחיל במטבח, התכונן להגביר את משחק הלזניה שלך עם עצות המומחים שלנו.

מה זה הלבנה ולמה זה חשוב?

לפני הצלילה לשיטות ההלבנה השונות של לזניה, חשוב להבין מהו הלבנה ולמה זה חשוב. הלבנה היא טכניקת בישול הכוללת הרתחה קצרה של פריט מזון ולאחר מכן קירור מהיר שלו במי קרח כדי לעצור את תהליך הבישול. שיטה זו משמשת ממגוון סיבות, כולל להסרת כל טעמים לא רצויים, לריכוך נתחי בשר קשים ולהבהרת צבע הירקות.

הצלת אטריות לזניה משרתת מטרה דומה - היא עוזרת להסיר עודפי עמילן מהפסטה, מה שעלול לגרום לאטריות להיצמד זה לזה ולהפוך לגומי. זה גם עוזר לבשל חלקית את האטריות, מה שהופך אותן לגמישות יותר וקל יותר לטפל בהן בעת בניית הלזניה.

שיטה 1: הרתחה

השיטה המסורתית ביותר להלבנת אטריות לזניה היא להרתיח אותן בסיר גדול עם מים מומלחים. לשם כך, מביאים סיר גדול של מים לרתיחה מתגלגלת ומוסיפים כמות נדיבה של מלח - לפחות 1 כף לכל ליטר מים. מוסיפים בזהירות את אטריות הלזניה לסיר, מוודאים שהן טבולות במלואן, ומבשלים אותן במשך 2-3 דקות, או עד שהן בקושי רכות. הקפידו לא לבשל יתר על המידה את האטריות, שכן הן ימשיכו להתבשל בתנור ועלולות להפוך לדייסיות.

לאחר שהאטריות מבושלות, מוציאים אותן מהסיר בעזרת מלקחיים או כף מחוררת, ומעבירים אותן לקערה גדולה מלאה במי קרח. זה יעצור את תהליך הבישול ויקרר את האטריות במהירות, וימנע מהן להתבשל יתר על המידה. לאחר שהאטריות מתקררות, הסר אותן ממי הקרח והניח אותן על מגבת מטבח נקייה לייבוש.

שיטה 2: אידוי

שיטה נוספת להלבנת אטריות לזניה היא לאדות אותן. לשם כך, ממלאים סיר גדול בסנטימטר מים ומביאים אותו לרתיחה. מניחים מעל הסיר סלסלת אדים או מסננת, מוודאים שהיא לא נוגעת במים, ומוסיפים את אטריות הלזניה לסלסילה. מכסים את הסיר במכסה ומאדים את האטריות במשך 3-4 דקות, או עד שהן בקושי רכות.

לאחר שהאטריות מבושלות, מעבירים אותן לקערה גדולה של מי קרח כדי להתקרר ולהפסיק את תהליך הבישול. לאחר שהתקררו, הסר אותם מהמים והניח אותם לייבוש על מגבת מטבח נקייה.

שיטה 3: אטריות לזניה ללא רתיחה

אם אתם מחפשים קיצור דרך, תוכלו להשתמש גם באטריות לזניה ללא רתיחה, המיועדות לשימוש ללא הלבנה. האטריות הללו מבושלות מראש ומתייבשות, והן מתרככות ומתבשלות בתנור בזמן אפיית הלזניה. אמנם שיטה זו נוחה, אך היא עלולה לגרום למרקם מעט שונה מאשר אטריות מבושלות או מאודות מסורתיות.

טיפים לאטריות לזניה מולבנות מושלמות

לא משנה באיזו שיטה תבחרו, יש כמה טיפים וטריקים שיבטיחו שאטריות הלזניה המולבנת שלכם ייצאו בצורה מושלמת בכל פעם:

1. השתמשו בהרבה מלח: הוספת מלח למי הבישול תעזור לטעום את האטריות ולמנוע מהן להיות תפל.

2. לא לבשל יתר על המידה את האטריות: הקפידו לבשל את האטריות רק עד שהן בקושי רכות, כי הן ימשיכו להתבשל בתנור.

3. מצננים את האטריות במהירות: העברת האטריות למי קרח מיד לאחר הבישול תעצור את תהליך הבישול ותמנע מהן להתבשל יתר על המידה.

4. יבשו היטב את האטריות: הקפידו להניח את האטריות על מגבת מטבח נקייה לייבוש לפני השימוש בהן בלזניה, שכן עודף לחות עלול להפוך את המנה לרטובה.

דבר אחרון

הלבנה של אטריות לזניה היא שלב פשוט שיכול לעשות את כל ההבדל במרקם ובטעם הכללי של הלזניה שלכם. בין אם תבחרו להרתיח, לאדות או להשתמש באטריות ללא רתיחה, ביצוע הטיפים והטריקים האלה יבטיח שאטריות הלזניה הממולבנות שלכם ייצאו בצורה מושלמת בכל פעם. אז בפעם הבאה שאתם מכינים לזניה, אל תדלגו על השלב המכריע הזה - בלוטות הטעם שלכם יודו לכם.

רעיונות להכנת תפריט לזניה בישול והלבָּנה
לזניה מקסי-תירס

לזניה מקסי-קורן אורכת כשעה ועשר דקות מתחילתה ועד סופה. מתכון זה מגיש 12. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -13 גרם חלבון , 10 גרם שומן , ובסך הכל 251 קלוריות . עבור $1.09 למנה , מתכון זה מכסה 12% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. זה עובד היטב כמנה עיקרית ים תיכונית. אדם אחד הכין את המתכון הזה והיה מכין אותו שוב. תערובת של גבינת צ'דר, תירס, מלח שום וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. עם ציון ספונקולרי של 44% , המנה הזו מוצקה. מתכונים דומים הם תבשיל מקסי עם סלסה צ'יפוטלה , רול אפים מקסי-עוף ומקסי טונה נמס .

קינוח פאי דלעת

קינוח פאי דלעת עשוי להיות מתכון טוב להרחבת קופסת מתכוני הקינוח שלך. מתכון זה מגיש 15 ומחירו 65 סנט למנה. מנה אחת מכילה 240 קלוריות , 2 גרם חלבון ו -13 גרם שומן . אם יש לך חלב, תערובת פודינג וניל, דלעת מוצקה ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול להכין את זה. אדם אחד הכין את המתכון הזה והיה מכין אותו שוב. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. חג ההודיה יהיה אפילו יותר מיוחד עם המתכון הזה. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 20 דקות . עם ציון של 23% , המנה הזו גרועה למדי. נסה לזניה לקינוח פאי דלעת , פאי דלעת פליאו - אפשרות קינוח בריאה עבורכם בחג ההודיה , וקינוח פאי דלעת קפואים (טבעוני וללא גלוטן) למתכונים דומים.

לזניה לבבית

לעולם לא תוכל לקבל יותר מדי מתכונים למנה עיקרית, אז נסה לזניה לבבית. מתכון זה מכיל 12 מנות עם 448 קלוריות , 25 גרם חלבון ו -24 גרם שומן כל אחת. עבור $1.41 למנה , מתכון זה מכסה 20% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. מתכון זה אהוב על 1 אוכלי אוכל וטבחים. המתכון הזה מטעם Taste of Home דורש בצל, עגבניות משומרות, סוכר וגבינת מוצרלה רזה חלקית. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח כשעתיים ו-30 דקות . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 53% , וזה טוב. אם אתה אוהב את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: מרק בשר בקר ופטריות לבבי , מרק עוף ותירס בגריל , ומרק טורטיה עוף לבבי .

לזניה נקניקיות שלוש גבינות

לזניה של נקניק שלוש גבינות עשויה להיות מתכון טוב להרחבת רפרטואר המנות העיקריות שלך. מתכון זה מגיש 12 ועולה $1.09 למנה. חלק אחד של המנה הזו מכיל בערך 19 גרם חלבון , 30 גרם שומן ובסך הכל 429 קלוריות . לכו לחנות וקחו גבינת פרובולונה, נקניק טחון עדין, מלח ועוד כמה דברים כדי להכין אותה היום. לא הרבה אנשים באמת אהבו את המנה הים תיכונית הזו. למתכון הזה מטעם Taste of Home יש 2 מעריצים. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 31% , וזה לא כל כך מדהים. מתכונים דומים הם לזניה של שלוש גבינות-נקניקיות , לזניה של נקניק, גבינה ובזיליקום , ולזניה ארבע גבינות נקניקיות ותרד .

לזניה תירס ופובלנו

לזניה תירס ופובלנו עשויה להיות מתכון טוב להרחבת קופסת מתכוני המנות העיקריות שלך. עבור $2.4 למנה , מתכון זה מכסה 12% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -20 גרם חלבון , 45 גרם שומן ובסך הכל 616 קלוריות . מתכון זה משרת 8. זהו מתכון ידידותי לתקציב לחובבי אוכל ים תיכוני. הרבה אנשים הכינו את המתכון הזה, ו-187 היו אומרים שהוא פגע במקום. זה מובא אליך על ידי Foodnetwork. תערובת של גבינת אוקסקה, חמאה, שום וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-55 דקות . בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 53% . הציון הזה די טוב. אם אתה אוהב את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: לזניה תירס ופובלנו 2 , לזניה תירס ופובלנו , וטאקו תירס רך עם בטטה קלויה, פלפל פובלנו ותירס .

מחזורי צ'דר חדים

מחזורי צ'דר שארפ לוקחים בערך 50 דקות מתחילתו ועד סופו. מתכון זה מכיל 30 מנות עם 84 קלוריות , 3 גרם חלבון ו -6 גרם שומן כל אחת. תמורת 19 סנט למנה , מתכון זה מכסה 2% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה אהוב על 1 אוכלי אוכל וטבחים. זה עובד היטב כמזנון לא יקר. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה צמחונית לקטו אובו . אם יש לך חמאה, גבינת שמנת, ביצים ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול להכין את זה. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון רע מאוד (אך עדיין ניתן לתיקון) של 10% . נסה שארפ צ'דר "לזניה" , צ'דר חריף "לזניה" עשויה , ו- Sharp-Cheddar Shortbread סקוטי למתכונים דומים.

לזניה מחבת

אם ברצונך להוסיף מתכונים ים תיכוניים נוספים לקופסת המתכונים שלך, לזניה מחבת עשויה להיות מתכון שכדאי לך לנסות. מנה אחת מכילה 537 קלוריות , 31 גרם חלבון ו -25 גרם שומן . מתכון זה מגיש 3 ועולה $2.1 למנה. זה מובא אליך על ידי Allrecipes. זה עובד היטב כמנה עיקרית. אדם אחד מצא את המתכון הזה טעים ומשביע. תערובת של פלפל, מלח, בצל וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לטעים כל כך. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 5 דקות . בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 68% . מתכונים דומים הם לזניה קלה לגינה , לזניה מחבת בציפוי ריקוטה , ולזניה פשוטה מחבת .

סלט אדום, לבן וירוק

ניתן להכין את המתכון לסלט אדום, לבן וירוק תוך 15 דקות בערך . מנה אחת מכילה 141 קלוריות , 2 גרם חלבון ו -10 גרם שומן . תמורת 50 אגורות למנה , תקבלו מנה של 10. למתכון הזה מטעם Taste of Home יש 1 מעריצים. אם יש לך שעועית ירוקה, שמן זית, פלפל ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול להכין את זה. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא גלוטן, ללא חלב, צמחונית לקטו אובו וידידותית ל-Fodmap . בסך הכל, מתכון זה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 57% . אם אתה אוהב את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כגון סלט ירוק אדום, לבן וכחול (ברי) , אנצ'ילדות ירוקות, לבנות ואדומות ולזניה אדומה, לבנה וירוקה .

לזניה של ארבע גבינות תרד

ניתן להכין את המתכון ללזניה של ארבע גבינות תרד בתוך כשעה ו-40 דקות . במנה עיקרית זו יש 268 קלוריות , 16 גרם חלבון ו -9 גרם שומן למנה. תמורת 99 סנט למנה , מתכון זה מכסה 22% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. המתכון הזה משרת 12. לא הרבה אנשים באמת אהבו את המנה הים תיכונית הזו. 3 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. לכו לחנות וקחו תרד, בצל ירוק, גבינה שוויצרית ועוד כמה דברים כדי להכין אותו היום. עם ציון של 85% , המנה הזו יוצאת מן הכלל. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם לזניה של ארבע גבינות תרד , לזניה גבינת תרד וגבינה , ולזניה נקניק ותרד ארבע גבינות .

לזניה ירקות תרד

לזניה ירקות תרד אורכת כ -55 דקות מתחילתה ועד סופה. תמורת 1.12$ למנה , תקבלו מנה של 12. מנה אחת מכילה 230 קלוריות , 11 גרם חלבון ו -8 גרם שומן . לא הרבה אנשים הכינו את המתכון הזה, והייתי אומר שהוא פגע במקום. המתכון הזה מטעם Taste of Home דורש חמאה, מלח, קמח וחרדל דיז'ון. זהו מתכון זול למדי לחובבי האוכל הים תיכוני. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון די טוב של 58% . מתכונים דומים כוללים לזניה ירקות טריים עם תרד וקישואים , לזניה ירקות עם דפי לזניה תוצרת בית (ללא מכונת פסטה) ולזניה ירקות עם דפי לזניה תוצרת בית (ללא מכונת פסטה) .

סרטונים להכנת תפריט לזניה בסגנון שונה
למה הפסקתי להרתיח את מי הפסטה שלי.בוא ננסה את זה שוב :) לאחרונה שיניתי את השיטה של איך אני מבשל את הפסטה היבשה שלי, בעצם, הפסקתי להרתיח את מי הפסטה שלי ...
האם צריך להרתיח אטריות לזניה לפני האפייה?תודה ל-Squarespace על מתן חסות לסרטון זה! עבור אל Squarespace.com לקבלת ניסיון חינם, וכשתהיה מוכן להשיק, עבור אל ...
השמנת פסטה לזניה טרייההלבנה (בישול) דפי פסטה של לזניה טרייה כדי שיהיו מוכנים להכנת לזניה.
איך להרתיח אטריות/סדינים של לזניה בלי להידבקלמד כיצד להרתיח אטריות/דפי לזניה. השלם מדריך שלב אחר שלב על אטריות לזניה רותחות מבלי שהן ידבקו. עוף ...
ChefSteps לזניה עשרים וארבע שכבותלזניה צלויה מאפס של גרנט, שצולמה ב"לפני הזמן" (פברואר 2020). רוצה לקחת את הלזניה הזו ל...
טיפים וטריקים לתפריט בישול והלבָּנה לזניה
רעיונות נוספים לתפריט הקשורים לבישול והלבָּנה לזניה