מה זה הלבנה ולמה זה חשוב?
לפני הצלילה לשיטות ההלבנה השונות של לזניה, חשוב להבין מהו הלבנה ולמה זה חשוב. הלבנה היא טכניקת בישול הכוללת הרתחה קצרה של פריט מזון ולאחר מכן קירור מהיר שלו במי קרח כדי לעצור את תהליך הבישול. שיטה זו משמשת ממגוון סיבות, כולל להסרת כל טעמים לא רצויים, לריכוך נתחי בשר קשים ולהבהרת צבע הירקות.
הצלת אטריות לזניה משרתת מטרה דומה - היא עוזרת להסיר עודפי עמילן מהפסטה, מה שעלול לגרום לאטריות להיצמד זה לזה ולהפוך לגומי. זה גם עוזר לבשל חלקית את האטריות, מה שהופך אותן לגמישות יותר וקל יותר לטפל בהן בעת בניית הלזניה.
שיטה 1: הרתחה
השיטה המסורתית ביותר להלבנת אטריות לזניה היא להרתיח אותן בסיר גדול עם מים מומלחים. לשם כך, מביאים סיר גדול של מים לרתיחה מתגלגלת ומוסיפים כמות נדיבה של מלח - לפחות 1 כף לכל ליטר מים. מוסיפים בזהירות את אטריות הלזניה לסיר, מוודאים שהן טבולות במלואן, ומבשלים אותן במשך 2-3 דקות, או עד שהן בקושי רכות. הקפידו לא לבשל יתר על המידה את האטריות, שכן הן ימשיכו להתבשל בתנור ועלולות להפוך לדייסיות.
לאחר שהאטריות מבושלות, מוציאים אותן מהסיר בעזרת מלקחיים או כף מחוררת, ומעבירים אותן לקערה גדולה מלאה במי קרח. זה יעצור את תהליך הבישול ויקרר את האטריות במהירות, וימנע מהן להתבשל יתר על המידה. לאחר שהאטריות מתקררות, הסר אותן ממי הקרח והניח אותן על מגבת מטבח נקייה לייבוש.
שיטה 2: אידוי
שיטה נוספת להלבנת אטריות לזניה היא לאדות אותן. לשם כך, ממלאים סיר גדול בסנטימטר מים ומביאים אותו לרתיחה. מניחים מעל הסיר סלסלת אדים או מסננת, מוודאים שהיא לא נוגעת במים, ומוסיפים את אטריות הלזניה לסלסילה. מכסים את הסיר במכסה ומאדים את האטריות במשך 3-4 דקות, או עד שהן בקושי רכות.
לאחר שהאטריות מבושלות, מעבירים אותן לקערה גדולה של מי קרח כדי להתקרר ולהפסיק את תהליך הבישול. לאחר שהתקררו, הסר אותם מהמים והניח אותם לייבוש על מגבת מטבח נקייה.
שיטה 3: אטריות לזניה ללא רתיחה
אם אתם מחפשים קיצור דרך, תוכלו להשתמש גם באטריות לזניה ללא רתיחה, המיועדות לשימוש ללא הלבנה. האטריות הללו מבושלות מראש ומתייבשות, והן מתרככות ומתבשלות בתנור בזמן אפיית הלזניה. אמנם שיטה זו נוחה, אך היא עלולה לגרום למרקם מעט שונה מאשר אטריות מבושלות או מאודות מסורתיות.
טיפים לאטריות לזניה מולבנות מושלמות
לא משנה באיזו שיטה תבחרו, יש כמה טיפים וטריקים שיבטיחו שאטריות הלזניה המולבנת שלכם ייצאו בצורה מושלמת בכל פעם:
1. השתמשו בהרבה מלח: הוספת מלח למי הבישול תעזור לטעום את האטריות ולמנוע מהן להיות תפל.
2. לא לבשל יתר על המידה את האטריות: הקפידו לבשל את האטריות רק עד שהן בקושי רכות, כי הן ימשיכו להתבשל בתנור.
3. מצננים את האטריות במהירות: העברת האטריות למי קרח מיד לאחר הבישול תעצור את תהליך הבישול ותמנע מהן להתבשל יתר על המידה.
4. יבשו היטב את האטריות: הקפידו להניח את האטריות על מגבת מטבח נקייה לייבוש לפני השימוש בהן בלזניה, שכן עודף לחות עלול להפוך את המנה לרטובה.
דבר אחרון
הלבנה של אטריות לזניה היא שלב פשוט שיכול לעשות את כל ההבדל במרקם ובטעם הכללי של הלזניה שלכם. בין אם תבחרו להרתיח, לאדות או להשתמש באטריות ללא רתיחה, ביצוע הטיפים והטריקים האלה יבטיח שאטריות הלזניה הממולבנות שלכם ייצאו בצורה מושלמת בכל פעם. אז בפעם הבאה שאתם מכינים לזניה, אל תדלגו על השלב המכריע הזה - בלוטות הטעם שלכם יודו לכם.