ביתנודלס מלבנה ופסטהלינגוויני

השיטה הטובה ביותר להלבנת לינגוויני

כשזה מגיע לבישול פסטה, ישנן שיטות רבות ושונות להשיג את המרקם והטעם המושלמים. שיטה אחת שמשתמשים בה לעתים קרובות, אך לא תמיד מובנת, היא הלבנה. ההלבנה כוללת הרתחה קצרה של הפסטה לפני שמסיימים אותה ברוטב או במחבת. עבור לינגוויני, הלבנה יכולה להיות דרך יעילה להשיג מרקם אל-דנטה מושלם מבלי להיתקע יחד או להתבשל יתר על המידה. אבל מהי השיטה הטובה ביותר להלבנת לינגווין? במאמר זה, נחקור כמה טיפים וטריקים להלבנת לינגוויני לשלמות, כולל הכמות הנכונה של מלח, תזמון וטכניקה. בין אם אתה שף ותיק או טבח מתחיל, שליטה באמנות ההלבנה של הלינגוויני תביא את מנות הפסטה שלך לשלב הבא. אז בואו נתחיל!

איך להלבין לינגוויני

בלנצ'ינג לינגוויני הוא תהליך פשוט שניתן לבצע בכמה שלבים. הנה איך לעשות את זה:

1. ממלאים סיר גדול במים ומוסיפים כמות נדיבה של מלח. אתה רוצה שהמים יטעמו כמו האוקיינוס, אז אל תפחד להוסיף יותר מלח ממה שאתה חושב שאתה צריך.

2. מביאים את המים לרתיחה מתגלגלת על אש גבוהה. לאחר שהמים רותחים, מוסיפים את הלינגוויני ומערבבים כדי למנוע היצמדות.

3. מבשלים את הלינגוויני במשך 2-3 דקות, או עד שהוא מבושל חלקית אך עדיין יציב. הקפידו להגדיר טיימר כדי שלא תבשלו את הפסטה יתר על המידה.

4. לאחר שהלינגוויני מבושל חלקית, מוציאים אותו מהסיר בעזרת כף מחוררת או מלקחיים ומעבירים לקערת מי קרח. זה יפסיק את תהליך הבישול ויעזור ללינגוויני לשמור על צורתו ומרקם.

5. הניחו ללינגוויני לשבת במי הקרח 1-2 דקות, או עד שהוא מתקרר לחלוטין. לאחר מכן, מסננים את הלינגוויני ומעבירים אותו לסיר או לסיר לסיום הבישול.

טיפים ללינגוויני מולבן מושלם

בעוד שהלבנת לינגוויני היא תהליך פשוט, יש כמה טיפים וטריקים שיכולים לעזור לך להשיג את המרקם והטעם המושלמים. הנה כמה דברים שכדאי לזכור:

השתמש בהרבה מלח

אחד הדברים החשובים ביותר שיש לזכור בעת הלבנת לינגוויני הוא להשתמש בהרבה מלח במי הבישול. זה לא רק מוסיף טעם לפסטה אלא גם עוזר למנוע ממנה להיצמד זה לזה. אתה רוצה שהמים יטעמו כמו האוקיינוס, אז אל תפחד להוסיף יותר מלח ממה שאתה חושב שאתה צריך.

אל תבשל יתר על המידה את הפסטה

כאשר מלבינים את הלינגוויני, חשוב לבשל אותו רק באופן חלקי כך שהוא עדיין יציב (אל דנטה). בישול יתר של הפסטה עלול לגרום לה להיות דחוסה ולאבד את המרקם שלה. הקפידו להגדיר טיימר ולהוציא את הפסטה מהסיר ברגע שהיא מתבשלת חלקית.

מזעזעים את הפסטה במי קרח

לאחר שהלינגוויני מבושל חלקית, חשוב לזעזע אותו במי קרח כדי לעצור את תהליך הבישול. זה עוזר לפסטה לשמור על צורתה ומרקם ומונע ממנה להתבשל יתר על המידה. הקפידו לתת לפסטה לשבת במי הקרח לפחות דקה או שתיים לפני שמנקזים אותה.

סיימו לבשל את הפסטה ברוטב או במחבת

הלבנה של לינגוויני היא רק השלב הראשון בתהליך הבישול. לאחר שהפסטה מולבנת, יש לסיים אותה ברוטב או במחבת כדי להוסיף טעם וחום. הקפידו להשתמש ברוטב טעים או להקפיץ עם שום, שמן זית ותבלינים אחרים כדי לתת ללינגוויני טעם טעים.

השתמש בפסטה באיכות גבוהה

לבסוף, חשוב להשתמש בפסטה איכותית בהלבנת לינגוויני. פסטה זולה ואיכותית עלולה להפוך לדיסתית ולאבד את המרקם שלה בבישול, גם אם היא מולבנת כראוי. חפשו פסטה העשויה מסולת מחיטת דורום, הידועה במרקמה המוצק וביכולת להחזיק מעמד בבישול.

דבר אחרון

בלנצ'ינג לינגוויני היא דרך פשוטה אך יעילה להשיג מרקם אל-דנטה מושלם מבלי להיתקע יחד או להתבשל יתר על המידה. על ידי ביצוע הטיפים והטריקים האלה, תוכלו לשלוט באומנות ההלבנה של לינגוויני ולקחת את מנות הפסטה שלכם לשלב הבא. זכור להשתמש בהרבה מלח, אל תבשל את הפסטה יתר על המידה, הלם אותה במי קרח, סיים לבשל אותה ברוטב או במחבת, והשתמש בפסטה איכותית לתוצאות הטובות ביותר. עם קצת תרגול, תוך זמן קצר תוכלו להלבין את הלינגוויני כמו מקצוענים!

רעיונות להכנת תפריט לינגוויני בישול והלבָּנה
פסטה פסטו פלפל אדום

פסטה פסטו פלפל אדום עשויה להיות רק המנה העיקרית שאתה מחפש. מנה אחת מכילה 352 קלוריות , 13 גרם חלבון ו -13 גרם שומן . מתכון זה מגיש 8 ומחירו 1.18 דולר למנה. לא הרבה אנשים הכינו את המתכון הזה, והייתי אומר שהוא פגע במקום. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 20 דקות . תערובת של שיני שום, שמן זית, לינגוויני וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 71% . הציון הזה טוב. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם טגליאטלה בזיליקום עם סלט פלפל אדום קלוי , עוף, פלפל אדום וצ'ילי שעועית לבנה , וטורטיאן תירס וערימות ירקות עם קוליס פלפל אדום .

שמנת צדפה לינגוויני

Creamy Clam Linguine עשוי להיות מתכון טוב להרחיב את קופסת המתכונים למנה העיקרית שלך. מנה אחת מכילה 424 קלוריות , 13 גרם חלבון ו -18 גרם שומן . מתכון זה מגיש 8. עבור $1.32 למנה , מתכון זה מכסה 15% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. אדם אחד הכין את המתכון הזה והיה מכין אותו שוב. המתכון הזה מטעם Taste of Home דורש קמח, שיני שום, פטרוזיליה ואורגנו. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 35 דקות . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 44% , שהוא מוצק. לינגוויני צדפה שמנת , לינגוויני עם רוטב צדפה לבנה שמנת , לינגוויני צדפה של מנהטן דומים מאוד למתכון הזה.

קזינו צדפות

קזינו צדפות עשוי להיות מתכון טוב להרחבת אוסף המתאבנים שלך. מתכון ללא גלוטן וראשוני זה מגיש 6 ומחירו 95 סנט למנה . מנה אחת מכילה 128 קלוריות , 4 גרם חלבון ו -9 גרם שומן . זה מובא אליך על ידי Foodnetwork. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 45 דקות . 122 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. אם יש לכם שאלוט, שיני שום, שמן זית ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 41% . צדפות ברוטב סלמי חריף , צדפות עם נקניק ספרדי , ולינגוויני וצדפות ברוטב יין לבן שום דומות מאוד למתכון הזה.

לביבות תפוחי אדמה בצל סלמון

לביבות תפוחי אדמה בצל סלמון עשויות להיות מתכון טוב להרחבת קופסת מתכוני המנות העיקריות שלך. המתכון הפסקטארי הזה מגיש 50 ומחירו 3.46 $ למנה . מנה אחת מכילה 139 קלוריות , 16 גרם חלבון ו -7 גרם שומן . אדם אחד הכין את המתכון הזה והיה מכין אותו שוב. זה מושלם לחג החנוכה . מתכון זה אופייני למטבח היהודי. המתכון הזה של Foodnetwork דורש מי ורדים, ביצה, בצל ירוק ותערובת מרק כרישה-עירית. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 35 דקות . בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 60% . הציון הזה מוצק. נסה לחמניות תפוחי אדמה ובצל ירוק , לינגוויני ביצה אפויה עם בצל, בצל ירוק ואומאמה , וכופתאות תירס, בצל ירוק וקוטיג'ה במרק תירס קוקוס למתכונים דומים.

לינגוויני שרימפס שמנת

לינגוויני שרימפס שמנת היא מנה עיקרית המגישה 4. חלק אחד של המנה מכילה כ -44 גרם חלבון , 37 גרם שומן , ובסך הכל 702 קלוריות . עבור $3.53 למנה , מתכון זה מכסה 21% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה פסקטרית . אדם אחד הכין את המתכון הזה והיה מכין אותו שוב. לכו לחנות וקחו חמאה, בצל, קצפת כבדה ועוד כמה דברים כדי להכין אותו היום. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 20 דקות . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 50% , וזה טוב. נסה לינגווין עם צדפות - לינגוויני אל וונגול , לינגוויני ביצים אפויות עם בצל, בצל ירוק ואומאמה , ולינגווין שומר-עגבניות למתכונים דומים.

לינגוויני עם רוטב צדפה

לינגוויני עם רוטב צדפה עשויה להיות רק המנה העיקרית שאתה מחפש. מתכון זה מגיש 4. מנה אחת מכילה 585 קלוריות , 17 גרם חלבון ו -19 גרם שומן . תמורת 71 סנט למנה , מתכון זה מכסה 16% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. הרבה אנשים הכינו את המתכון הזה, ו-170 יאמרו שהוא פגע במקום. אם יש לך פלפל גרוס, צדפות, שמן צמחי ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול להכין את זה. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 32 דקות . זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה פסקטרית . זה מובא אליך על ידי Allrecipes. בכל השיקולים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 63% . הציון הזה מוצק. מתכונים דומים הם לינגווין עם רוטב צדפה , לינגווין עם רוטב צדפה ולינגווין עם רוטב צדפה .

קרמי טורקיה טטרציני

תשכחו לצאת לאכול או להזמין טייק אאוט בכל פעם שאתם חושקים באוכל אמריקאי. נסה להכין קרמי טורקיה טטרציני בבית. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -18 גרם חלבון , 20 גרם שומן , ובסך הכל 408 קלוריות . מתכון זה מגיש 10 ומחירו 1.03 $ למנה. רק כמה אנשים באמת אהבו את המנה העיקרית הזו. לכו לחנות וקחו רוטב פלפלים, לינגוויני, פטריות ועוד כמה דברים כדי להכין אותו היום. למתכון הזה מ-Taste of Home יש 1 מעריצים. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-5 דקות . בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 44% . הציון הזה די טוב. נסה ריזוטו קרמי עם נקניק הודו מעושן , טורקיה BLT עם חרדל דיז'ון קרמי וקולסלאו קרמי לא קרמי באופן מטעה למתכונים דומים.

שתי גבינות לינגוויני

שתי גבינות לינגווין דורש בערך 20 דקות מההתחלה ועד הסוף. מתכון זה מגיש 2 ועולה $2.27 למנה. מנה אחת מכילה 927 קלוריות , 44 גרם חלבון ו -41 גרם שומן . לכו לחנות וקחו פלפל, קמח, מלח ועוד כמה דברים כדי להכין אותו היום. לא הרבה אנשים הכינו את המתכון הזה, והייתי אומר שהוא פגע במקום. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. זה עובד היטב כמנה עיקרית. עם ציון ספונקולרי של 0% , המנה הזו ניתנת לשיפור. אם אתה אוהב את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כמו לינגווין עם צדפות - Linguine alle Vongole , לינגוויני ביצה אפויה עם בצל, בצל ירוק ואומאמה , ולינגווין שומר-עגבניות .

צדפות פרמזן

פרמזן צדפות הוא מתכון ללא גלוטן, ראשוני, פסקיטרי וקטוגני עם מנה אחת. למנה זו יש 176 קלוריות , 11 גרם חלבון ו -13 גרם שומן למנה. תמורת 76 סנט למנה , מתכון זה מכסה 7% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. אדם אחד ניסה ואהב את המתכון הזה. המתכון הזה מבית Allrecipes דורש חצי לימון, צדפות מנילה/אדם, גבינת פרמזן וחמאה. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 15 דקות . בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 34% . הציון הזה לא כל כך סופר. נסה צדפות ברוטב סלמי חריף , צדפות עם נקניק ספרדי , ולינגוויני וצדפות ברוטב יין לבן שום עבור מתכונים דומים.

פסטה פרימוורה

פסטה פרימוורה עשויה להיות רק המנה העיקרית שאתה מחפש. חלק אחד של המנה הזו מכיל בערך 13 גרם חלבון , 14 גרם שומן , ובסך הכל 397 קלוריות . עבור $2.15 למנה , מתכון זה מכסה 23% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה משרת 4. למתכון הזה של Taste of Home יש 1 מעריצים. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 25 דקות . מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. אם יש לכם ברוקולי, לינגוויני, שן שום ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון די טוב של 57% . מתכונים דומים כוללים פסטה פרימוורה , פסטה פרימוורה ופסטה פרימוורה .

סרטונים להכנת תפריט לינגוויני בסגנון שונה
איך להלבין פסטה טרייה מאת השף לוק הולדראיך להלבין פסטה טרייה מאת השף לוק הולדר. באמצעות פסטה הביצים הטרייה הבסיסית שלו, לוק עובר את התהליך של איך הוא ...
מתגלגל & הלבנת פסטה טרייה
איך לצלוח פסטה כמו מעצב אוכל
15 טעויות רוב המתחילים מכינים פסטה לבשל בביתהתחל עם 8 ארוחות חינם - זה $80 הנחה על החודש הראשון שלך של HelloFresh. עבור אל והיכנס ל-prohomecooks80 ...
פסטה מלבישה
טיפים וטריקים לתפריט בישול והלבָּנה לינגוויני
רעיונות נוספים לתפריט הקשורים לבישול והלבָּנה לינגוויני