איך להלבין לינגוויני
בלנצ'ינג לינגוויני הוא תהליך פשוט שניתן לבצע בכמה שלבים. הנה איך לעשות את זה:
1. ממלאים סיר גדול במים ומוסיפים כמות נדיבה של מלח. אתה רוצה שהמים יטעמו כמו האוקיינוס, אז אל תפחד להוסיף יותר מלח ממה שאתה חושב שאתה צריך.
2. מביאים את המים לרתיחה מתגלגלת על אש גבוהה. לאחר שהמים רותחים, מוסיפים את הלינגוויני ומערבבים כדי למנוע היצמדות.
3. מבשלים את הלינגוויני במשך 2-3 דקות, או עד שהוא מבושל חלקית אך עדיין יציב. הקפידו להגדיר טיימר כדי שלא תבשלו את הפסטה יתר על המידה.
4. לאחר שהלינגוויני מבושל חלקית, מוציאים אותו מהסיר בעזרת כף מחוררת או מלקחיים ומעבירים לקערת מי קרח. זה יפסיק את תהליך הבישול ויעזור ללינגוויני לשמור על צורתו ומרקם.
5. הניחו ללינגוויני לשבת במי הקרח 1-2 דקות, או עד שהוא מתקרר לחלוטין. לאחר מכן, מסננים את הלינגוויני ומעבירים אותו לסיר או לסיר לסיום הבישול.
טיפים ללינגוויני מולבן מושלם
בעוד שהלבנת לינגוויני היא תהליך פשוט, יש כמה טיפים וטריקים שיכולים לעזור לך להשיג את המרקם והטעם המושלמים. הנה כמה דברים שכדאי לזכור:
השתמש בהרבה מלח
אחד הדברים החשובים ביותר שיש לזכור בעת הלבנת לינגוויני הוא להשתמש בהרבה מלח במי הבישול. זה לא רק מוסיף טעם לפסטה אלא גם עוזר למנוע ממנה להיצמד זה לזה. אתה רוצה שהמים יטעמו כמו האוקיינוס, אז אל תפחד להוסיף יותר מלח ממה שאתה חושב שאתה צריך.
אל תבשל יתר על המידה את הפסטה
כאשר מלבינים את הלינגוויני, חשוב לבשל אותו רק באופן חלקי כך שהוא עדיין יציב (אל דנטה). בישול יתר של הפסטה עלול לגרום לה להיות דחוסה ולאבד את המרקם שלה. הקפידו להגדיר טיימר ולהוציא את הפסטה מהסיר ברגע שהיא מתבשלת חלקית.
מזעזעים את הפסטה במי קרח
לאחר שהלינגוויני מבושל חלקית, חשוב לזעזע אותו במי קרח כדי לעצור את תהליך הבישול. זה עוזר לפסטה לשמור על צורתה ומרקם ומונע ממנה להתבשל יתר על המידה. הקפידו לתת לפסטה לשבת במי הקרח לפחות דקה או שתיים לפני שמנקזים אותה.
סיימו לבשל את הפסטה ברוטב או במחבת
הלבנה של לינגוויני היא רק השלב הראשון בתהליך הבישול. לאחר שהפסטה מולבנת, יש לסיים אותה ברוטב או במחבת כדי להוסיף טעם וחום. הקפידו להשתמש ברוטב טעים או להקפיץ עם שום, שמן זית ותבלינים אחרים כדי לתת ללינגוויני טעם טעים.
השתמש בפסטה באיכות גבוהה
לבסוף, חשוב להשתמש בפסטה איכותית בהלבנת לינגוויני. פסטה זולה ואיכותית עלולה להפוך לדיסתית ולאבד את המרקם שלה בבישול, גם אם היא מולבנת כראוי. חפשו פסטה העשויה מסולת מחיטת דורום, הידועה במרקמה המוצק וביכולת להחזיק מעמד בבישול.
דבר אחרון
בלנצ'ינג לינגוויני היא דרך פשוטה אך יעילה להשיג מרקם אל-דנטה מושלם מבלי להיתקע יחד או להתבשל יתר על המידה. על ידי ביצוע הטיפים והטריקים האלה, תוכלו לשלוט באומנות ההלבנה של לינגוויני ולקחת את מנות הפסטה שלכם לשלב הבא. זכור להשתמש בהרבה מלח, אל תבשל את הפסטה יתר על המידה, הלם אותה במי קרח, סיים לבשל אותה ברוטב או במחבת, והשתמש בפסטה איכותית לתוצאות הטובות ביותר. עם קצת תרגול, תוך זמן קצר תוכלו להלבין את הלינגוויני כמו מקצוענים!