היתרונות של בלנצ'ינג אפרסקים
לפני שנצלול לתהליך הלבנת אפרסקים, בואו נדבר מדוע כדאי לכם לשקול לעשות זאת. הלבנת אפרסקים יכולה להיות מועילה מכמה סיבות:
1. הסרת העור
אחת הסיבות העיקריות להלבין אפרסקים היא להסיר את העור. עור אפרסק יכול להיות קשה ולא נעים, במיוחד כשהוא מבושל. על ידי הלבנת אפרסקים תוכלו להסיר בקלות את הקליפה ולהשאיר אתכם עם בשר אפרסק חלק וטעים.
2. שיפור הטעם
הלבנה של אפרסקים יכולה גם לשפר את טעמם. על ידי הלבנת אפרסקים, ניתן להסיר כל מרירות או חמצמצות מהעור, ולאפשר למתיקות הטבעית של האפרסק לזרוח.
3. שימור האפרסקים
הלבנה של אפרסקים יכולה להיות שימושית גם אם יש לכם הרבה אפרסקים בשלים שאתם רוצים לשמר. על ידי הלבנה והקפאה של האפרסקים שלך, אתה יכול ליהנות מהם כל השנה, גם כאשר האפרסקים אינם בעונה.
עכשיו כשאתה יודע את היתרונות של הלבנת אפרסקים, בואו ניכנס לדקויות של איך לעשות את זה.
איך להלבין אפרסקים
הלבנה של אפרסקים הוא תהליך פשוט הכולל הרתחה של האפרסקים ואז קירורם במהירות. הנה איך לעשות את זה:
1. אספו את האפרסקים שלכם
ראשית, תרצה לאסוף את האפרסקים שלך. ודא שהם בשלים, אבל לא בשלים מדי. קשה להלבין אפרסקים בשלים מדי מכיוון שהם רכים מדי.
2. מרתיחים מים
לאחר מכן, מביאים סיר גדול של מים לרתיחה מתגלגלת. אתה תרצה מספיק מים כדי לכסות את כל האפרסקים שלך.
3. חותכים איקס בתחתית האפרסקים
בזמן שהמים רותחים, השתמשו בסכין חדה כדי לחתוך X בתחתית כל אפרסק. זה יקל על הסרת העור מאוחר יותר.
4. מטשטש את האפרסקים
לאחר שהמים רותחים והאפרסקים מוכנים, מוסיפים בזהירות את האפרסקים לסיר. תן להם לרתוח במשך 30 שניות עד 1 דקה, תלוי בגודל האפרסקים שלך. אתה תדע שהם מוכנים כשהעור יתחיל להתקלף מהבשר.
5. מצננים את האפרסקים
לאחר שהאפרסקים מולבנים, השתמשו בכף מחוררת כדי להעביר אותם לקערת מי קרח. תנו להם להתקרר במשך 2-3 דקות.
6. קולפים את האפרסקים
לאחר שהאפרסקים התקררו, השתמשו באצבעותיכם או בסכין חיתוך כדי לקלף את הקליפה. העור אמור לרדת בקלות, הודות לתהליך ההלבנה.
וזה הכל! הלבנת בהצלחה את האפרסקים שלך. עכשיו, בוא נדבר על מה אתה יכול לעשות איתם.
דבר אחרון
הלבנת אפרסקים היא טכניקה פשוטה שיכולה לקחת את משחק האפרסקים שלך לשלב הבא. על ידי הסרת הקליפה והשבחת הטעם, ניתן להשתמש באפרסקים מולבנים במגוון מתכונים, ממתוקים ועד מלוחים. בין אם אתה מכין סנדלר אפרסק, סלט אפרסקים בגריל או גלידת אפרסקים, הלבנת אפרסקים היא מחליף משחק. אז, קח כמה אפרסקים טריים ונסה את זה. לא תתאכזב.