בחירת המשמשים הנכונים להלבנה
כשמדובר בהלבנת משמשים, חשוב לבחור נכון. אתה רוצה לבחור משמשים בשלים אך לא רכים מדי. למשמשים בשלים מדי יהיה מרקם עיסה ולא יחזיק מעמד היטב במהלך ההלבנה. חפשו משמשים יציבים למגע ובעלי צבע כתום עז. הם צריכים גם להפיץ ארומה מתוקה.
עדיף להשתמש במשמשים טריים להלבנה. אם אתה לא יכול למצוא טריים, משמשים קפואים יעבדו גם הם. רק הקפידו להפשיר אותם לחלוטין לפני ההלבנה.
לאחר שבחרתם את המשמשים שלכם, הגיע הזמן להתחיל בהלבנה!
הכנת המשמשים להלבנה
לפני הלבנה של המשמשים שלך, תצטרך להכין אותם על ידי שטיפה וחציה. התחל על ידי שטיפת המשמשים תחת מים זורמים קרירים כדי להסיר לכלוך או פסולת. לאחר מכן, בעזרת סכין חדה, חותכים את המשמשים לשניים ומסירים את הגלעינים.
אם אתם מתכננים להשתמש במשמשים למתכון שדורש קילוף, אפשר לקלף אותם עכשיו או לאחר ההלבנה. עם זאת, קחו בחשבון שהלבנה תקל בהרבה על תהליך הקילוף.
הלבנה של המשמשים
כדי להלבין משמשים, תזדקק לסיר גדול של מים רותחים וקערת מי קרח. המים הרותחים יעזרו לשחרר את קליפתם של המשמשים, בעוד שמי הקרח יעצרו את תהליך הבישול ויסייעו בשמירה על צבעו ומרקם הפרי.
התחל בהבאת סיר גדול של מים לרתיחה. לאחר שהמים רותחים מוסיפים בזהירות את המשמשים לסיר. מוודאים שהמשמשים שקועים לגמרי במים.
תנו למשמשים לרתוח כ-45 שניות עד דקה. תבחין שהקליפה מתחילה להתרופף ולהתקלף מהפרי.
בעזרת כף מחוררת מוציאים את המשמשים מהמים הרותחים ומעבירים אותם מיד לקערת מי הקרח. הניחו להם לשבת במי הקרח כ-1-2 דקות או עד שהם מתקררים לחלוטין.
קילוף המשמשים
אחרי שהמשמשים מולבנים והתקררו, הגיע הזמן לקלף אותם. הקליפה אמורה להתקלף בקלות מהפרי, מה שהופך את התהליך למהיר וקל.
אם אתה מתקשה לקלף את המשמשים, אתה יכול להשתמש בסכין חיתוך קטנה כדי לעזור להסיר כל קליפה עיקשת.
שימוש במשמשים מולבנים במתכונים
ניתן להשתמש במשמשים מולבנים במגוון מתכונים, מריבות ופשטידות ועד סלטים ושייקים. הנה כמה רעיונות לשימוש במשמשים מולבנים בבישול שלך:
- ריבת משמש: השתמש במשמשים מולבנים שלך כדי להכין ריבה ביתית טעימה. פשוט מועכים את המשמשים ומבשלים אותם עם סוכר ומיץ לימון עד שהם מסמיכים.
- פאי משמש: הוסף משמש מולבן למתכון הפשטידה האהוב עליך למילוי מתוק וחריף.
- סלט משמש: זורקים משמשים מולבנים עם ארוגולה, גבינת עיזים וויניגרט לימון לסלט קיץ מרענן.
- שייק משמש: מערבבים משמש מולבן עם יוגורט, דבש וקרח לשייק טעים ובריא.
אחסון משמשים מולבנים
ניתן לשמור משמשים מולבנים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים. ניתן גם להקפיא משמשים מולבנים עד 6 חודשים. כל שעליך לעשות הוא להכניס את המשמשים המולבנים והקלופים בשקית למקפיא ולהוציא כמה שיותר אוויר לפני האטימה.
דבר אחרון
השמנת משמשים היא טכניקה פשוטה וקלה שניתן להשתמש בה כדי לשפר את הטעם והמראה של הפרי הטעים הזה. על ידי ביצוע הוראות שלב אחר שלב אלה, תוכל להלבין משמשים כמו מקצוענים ולהשתמש בהם במגוון מתכונים. בין אם אתה בשלן ותיק או מתחיל, הלבנת משמשים היא דרך מצוינת לקחת את כישורי הבישול שלך לשלב הבא!