טיפים להלבנת שזיפים
בחירת השזיפים הנכונים
לפני שמתחילים להלבין שזיפים, חשוב לבחור את סוג השזיפים הנכון. לא כל השזיפים נוצרים שווים, וחלקם יעבדו טוב יותר מאחרים להלבנה. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לבחור את השזיפים הטובים ביותר לשיטת בישול זו:
1. חפשו שזיפים בשלים:
שזיפים בשלים הם הטובים ביותר להלבנה, כי יהיה קל יותר לקלף אותם ויהיו להם טעם מתוק יותר. חפשו שזיפים רכים למגע ובעלי צבע כהה ועשיר.
2. בחרו שזיפים בעלי קליפה חלקה:
שזיפים בעלי עור חלק יהיה קל יותר לקלף מאשר אלה עם עור מחוספס. חפש שזיפים נקיים מחבלות, פגמים או שינוי צבע.
3. שקול את המגוון:
זנים שונים של שזיפים יהיו בעלי טעמים ומרקמים שונים. זנים מסוימים טובים יותר לאכילה נא, בעוד שאחרים טובים יותר לבישול. להלבנה כדאי לבחור בשזיפים מוצקים ובעלי טעם מתוק ועסיסי.
הכנת השזיפים
לאחר שבחרתם את השזיפים הנכונים, הגיע הזמן להכין אותם להלבנה. להלן השלבים שיש לבצע:
1. לשטוף את השזיפים: לשטוף את השזיפים במים קרים וזורמים כדי להסיר לכלוך או פסולת. לייבש אותם במגבת נקייה.
2. חותכים "X" בתחתית כל שזיף:** השתמשו בסכין חדה כדי ליצור "X" קטן בתחתית כל שזיף. זה יעזור לשחרר את העור ולהקל על הקילוף.
3. מרתיחים סיר מים: ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
4. מכינים אמבט מי קרח: בזמן שהמים רותחים ממלאים קערה גדולה במי קרח. זה ישמש כדי לעצור את תהליך הבישול לאחר שהשזיפים מולבנים.
5. מלבינים את השזיפים: לאחר שהמים רותחים מוסיפים בזהירות את השזיפים לסיר. תנו להם להתבשל כ-30 שניות, או עד שהעור מתחיל להתקלף מהבשר. השתמשו בכף מחוררת כדי להוציא את השזיפים מהמים הרותחים ולהכניס אותם מיד לאמבט מי הקרח. הניחו להם לשבת במי הקרח כ-1-2 דקות.
6. מקלפים את השזיפים: לאחר שהשזיפים שהו במי הקרח כמה דקות, מוציאים אותם מהאמבט ומשתמשים באצבעות או בסכין חיתוך כדי לקלף את הקליפה. הקליפה אמורה לרדת בקלות, אבל אם לא, אפשר להחזיר את השזיפים למים הרותחים לעוד כמה שניות ואז בחזרה לאמבט מי הקרח.
שימוש בשזיפים מולבנים
עכשיו כשאתה יודע איך להלבין שזיפים, אתה אולי תוהה איך אתה יכול להשתמש בהם בבישול שלך. הנה כמה רעיונות שיעזרו לך להתחיל:
1. לפתן שזיפים: מחליקים מעט שזיפים ואז קוצצים אותם לחתיכות קטנות. הוסף אותם לסיר עם מעט סוכר, מיץ לימון ומים. מבשלים על אש בינונית עד שהתערובת מסמיכה והשזיפים רכים. מגישים את הקומפוט על גלידה, פנקייקים או וופלים.
2. סלט שזיפים: חולטים מעט שזיפים ואז פורסים אותם לפרוסות דקות. לזרוק אותם עם קצת ארוגולה, גבינת עיזים, ורוטב ויניגרט לסלט טעים ומרענן.
3. קישוט שזיפים: מטשטש כמה שזיפים ואז פורסים אותם לפרוסות דקות. השתמש בהם כקישוט לקוקטיילים, עוגות או קינוחים אחרים.
4. ריבת שזיפים: מלבינים מעט שזיפים ואז קוצצים אותם לחתיכות קטנות. מוסיפים אותם לסיר עם מעט סוכר ומים. מבשלים על אש בינונית עד שהתערובת מסמיכה והשזיפים מתפרקים. מגישים את הריבה על טוסט, סקונס או ביסקוויטים.
דבר אחרון
השמנת שזיפים היא דרך פשוטה וקלה להוסיף מרקם וטעם ייחודיים לבישול שלך. בין אם אתה רוצה להשתמש בשזיפים מולבנים בקינוח, סלט או כקישוט, מדריך הבישול הזה סיפק לך את כל הטיפים והטריקים שאתה צריך כדי לקבל את השזיפים הממולבנים המושלמים בכל פעם. זכרו לבחור שזיפים בשלים וחלקים ועקבו אחר שלבי הכנתם והלבנתם. ואל תפחדו להיות יצירתיים עם האופן שבו אתם משתמשים בשזיפים מולבנים בבישול שלכם - האפשרויות הן אינסופיות!