ביתבשרחזה עוף

הברקת חזה עוף - שיטת בישול

נמאס לכם מחזה עוף יבש וחסר טעם? אל תסתכל רחוק מהלבנה! שיטת בישול זו כוללת הרתחה קצרה של העוף במים לפני שמסיימים אותו בתנור או על הגריל. לא רק שהלבנה שומרת את העוף לח ורך, היא גם עוזרת להסיר עודפי שומן ולכלוכים. והחלק הכי טוב? ההלבנה מאפשרת אינסוף אפשרויות טעם - מתיבול פשוט של מלח ופלפל ועד למרינדה לבחירתכם. בין אם אתה שף ותיק או רק מתחיל במטבח, הלבנת חזה עוף היא מחליף משחק לכל מתכון. אז למה להסתפק בעוף משעמם כשאפשר לרומם את המנות בשיטת הבישול הקלה והטעימה הזו? בואו לצלול לתוך עולם ההלבנה ולקחת את כישורי הקולינריה שלכם לשלב הבא!

מה זה הלבנה?

הלבנה היא טכניקת בישול הכוללת הרתחה קצרה של מזון במים ואז העברתו מיד לאמבט קרח כדי לעצור את תהליך הבישול. טכניקה זו משמשת בדרך כלל עבור ירקות כדי לשמר את צבעם, המרקם והרכיבים התזונתיים שלהם. עם זאת, ניתן להשתמש בהלבנה גם לבשר, במיוחד חזה עוף, כדי לשמור אותו לח ונימוח.

איך להלבין חזה עוף

הלבנה של חזה עוף הוא תהליך פשוט שדורש מרכיבים וציוד מינימליים. הנה איך לעשות את זה:

שלב 1: מרתיחים את העוף

מתחילים בהבאת סיר מים לרתיחה. ודא שיש מספיק מים כדי להטביע את חזה העוף במלואו. לאחר שהמים רותחים, מניחים בזהירות את חזה העוף בסיר. תן לזה להתבשל במשך 2-3 דקות, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-165 מעלות צלזיוס.

שלב 2: מצננים את העוף

בעזרת מלקחיים או כף מחוררת מוציאים את העוף מהסיר ומעבירים אותו מיד לקערה מלאה במי קרח. זה יעצור את תהליך הבישול וימנע מהעוף להתבשל יתר על המידה. הניחו לעוף לשבת במי הקרח במשך 5-10 דקות, או עד שהוא מתקרר.

שלב 3: סיימו לבשל את העוף

לאחר שהעוף מתקרר, מוציאים אותו ממי הקרח ומייבשים אותו בנייר סופג. בשלב זה אפשר לתבל את העוף במלח, פלפל או כל תיבול אחר לבחירתכם. לאחר מכן תוכל לסיים את בישול העוף על הגריל, בתנור או על הכיריים.

יתרונות הלבנת חזה עוף

להלבנה של חזה עוף יש כמה יתרונות שהופכים אותו לשיטת בישול נהדרת עבור כל מתכון:

שומר על לחות

ההלבנה עוזרת לנעול לחות, מה ששומר על חזה העוף עסיסי ונימוח. זה חשוב במיוחד עבור נתחי בשר רזים כמו חזה עוף, שעלולים להתייבש בקלות במהלך הבישול.

מסיר זיהומים

ההלבנה גם עוזרת להסיר עודפי שומן ולכלוכים מחזה העוף, וכתוצאה מכך מנה נקייה ובריאה יותר.

מחדיר טעם

ההלבנה מאפשרת אינסוף אפשרויות טעם. אתה יכול להוסיף תבלינים, עשבי תיבול, או אפילו מרינדה למים הרותחים כדי להחדיר את העוף בטעם. זה יעניק למנה שלך שכבה נוספת של עומק ומורכבות.

מגוון

ניתן להשתמש בחזה עוף מולבן במגוון מנות, החל מסלטים ועד כריכים ועד מוקפצים. זהו מרכיב רב תכליתי שיכול לרומם כל מתכון.

טיפים להלבנת חזה עוף

הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להפיק את המרב מהלבנת חזה עוף:

השתמש במדחום

כדי להבטיח שהעוף מבושל לגמרי, השתמשו במדחום לבשר כדי לבדוק את הטמפרטורה הפנימית. ה-USDA ממליץ לבשל עוף לטמפרטורה פנימית של 165 מעלות צלזיוס.

אל תבשל יתר על המידה את העוף

שימו לב לא לבשל יותר מדי את העוף בזמן ההלבנה. שתיים עד שלוש דקות הן בדרך כלל מספיק זמן לבשל את העוף מבלי לבשל אותו יתר על המידה.

השתמש בנוזל בעל טעם

כדי להחדיר לעוף טעם, השתמש בנוזל בעל טעם להלבנה. אפשר להשתמש בציר עוף ביתי, או להוסיף למים תבלינים, עשבי תיבול או מרינדה.

אל תוותרו על אמבט הקרח

אמבט הקרח הוא שלב חשוב בהלבנה מכיוון שהוא עוצר את תהליך הבישול ומונע מהעוף להתבשל יתר על המידה. אל תדלג על שלב זה!

סיכום

הלבנה של חזה עוף היא שיטת בישול פשוטה שיכולה לעשות הבדל גדול בטעם ובמרקם של המנות שלך. על ידי הרתחה קצרה של העוף ולאחר מכן סיומו בתנור או על הגריל, תוכלו לשמור על העוף לח ונימוח תוך כדי החדרת טעם. בין אם אתה שף ותיק או רק מתחיל במטבח, הלבנת חזה עוף היא מחליף משחק לכל מתכון. אז למה להסתפק בעוף משעמם כשאפשר לרומם את המנות בשיטת הבישול הקלה והטעימה הזו? נסה את זה ותראה בעצמך!

רעיונות להכנת תפריט חזה עוף בישול והלבָּנה
נקניק פולני עטופה בבייקון ממולא בגבינה

אם יש לכם כ -15 דקות במטבח, נקניקייה פולנית ממולאת בגבינה ועטופה בבייקון עשויה להיות מתכון מדהים ללא גלוטן וראשוני שכדאי לנסות. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -10 גרם חלבון , 27 גרם שומן , ובסך הכל 295 קלוריות . מתכון זה מספיק ל-4 מנות ועולה 88 סנט למנה. אדם אחד ניסה ואהב את המתכון הזה. לכו לחנות וקנו בייקון, נקניקייה פולנית, גבינת צ'דר ועוד כמה דברים להכנה היום. זה מתאים גם כתוספת. הוא מובא אליכם על ידי Allrecipes. בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון שיא של 29% , וזה לא כל כך מדהים. אם אהבתם את המתכון הזה, עיינו במתכונים דומים אלה: מתאבן ממולא בבייקון עטופה בחלפיניו ממולא בגבינת עיזים , איך להכין חזה עוף ממולא עטוף בבייקון מדהים , ורוגלך פולני .

עוף ממולא עם מרגריטה קפיקולה

עוף ממולא עם מרגריטה קפיקולה® הוא תוספת ל-4 סועדים. מנה אחת מכילה 1314 קלוריות , 155 גרם חלבון ו -60 גרם שומן . תמורת 8.67 דולר למנה , מתכון זה מכסה 48% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. אדם אחד שמח שניסה את המתכון הזה. הוא מובא אליכם על ידי Allrecipes. תערובת של קפיקולה, מלח ופלפל, חצאי חזה עוף וקומץ מרכיבים נוספים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח כ -40 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון של 0% , ציון שניתן לשפר. אם אהבתם את המתכון הזה, ייתכן שתאהבו גם מתכונים כמו פסטה מרגריטה , קפרזה פסטו מרגריטה סטאקרס ועוף ממולא קפרזה .

פטריות חסינות תקלות

פטריות חסונות תקלות דורשות כ -25 דקות הכנה מתחילתן ועד סופן. מנה אחת מכילה 29 קלוריות , 1 גרם חלבון ו -2 גרם שומן . תמורת 28 סנט למנה , תקבלו מתכון של 30 מנות. אדם אחד ניסה ואהב את המתכון הזה. אם יש לכם פטריות, בזיליקום, בזיליקום ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. הוא מובא אליכם על ידי Taste of Home. זוהי אפשרות טובה אם אתם מקפידים על תזונה נטולת גלוטן וקבועה . בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון 0% , וזה גרוע מאוד (אבל עדיין ניתן לתיקון). שיטת בישול חסינת תקלות להכנת חזה עוף עסיסי , סלט אוכמניות וגבינת עיזים עם פטריות , ועוף עם עגבניות שרי ופטריות דומים מאוד למתכון הזה.

תבשיל עוף ושעועית

תבשיל שעועית עוף הוא מתכון ללא גלוטן וללא מוצרי חלב עם 7 מנות. תמורת 1.23 דולר למנה , מתכון זה מכסה 20% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -21 גרם חלבון , 7 גרם שומן , וסך הכל 288 קלוריות . זה יהיה להיט באירוע החורף שלכם. אדם אחד התרשם מהמתכון הזה. הוא עובד בצורה הטובה ביותר כמנה עיקרית, ומוכן תוך כ -25 דקות . תערובת של חזה עוף, חומוס, פלפל וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הוא מובא אליכם על ידי Taste of Home. עם ציון כף של 61% , מנה זו טובה. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהבו גם מתכונים כמו תבשיל שעועית של 10 דקות , תבשיל שעועית קנליני והודו מעושן , ותבשיל שעועית בהשראת ריבוליטאן .

עוף ממולא עם מרגריטה קפיקולה

עוף ממולא עם מרגריטה קפיקולה דורש כ -40 דקות מתחילתו ועד סופו. מתכון זה מספיק ל-4 מנות ועולה 5.66 דולר למנה. מנה אחת מכילה 927 קלוריות , 83 גרם חלבון ו -51 גרם שומן . זה עובד מצוין כתוספת יקרה. אדם אחד שמח שניסה את המתכון הזה. מתכון זה מ-Allrecipes דורש פטריות פורטובלו, חצאי חזה עוף, יין לבן וגבינת פונטינה. בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון טוב של 62% . אם אהבתם את המתכון הזה, ייתכן שתאהבו גם מתכונים כמו פסטה מרגריטה , קפרזה פסטו מרגריטה סטאקרס , ועוף ממולא בקפרזה .

סלט עוף חם

סלט עוף חם עשוי להיות בדיוק המנה העיקרית שאתם מחפשים. מתכון ללא גלוטן זה מגיש 4 מנות ועולה 3.31 דולר למנה . מנה אחת מכילה 948 קלוריות , 33 גרם חלבון ו -73 גרם שומן . אדם אחד ניסה ואהב את המתכון הזה. מתכון זה מטעם Taste of Home דורש גבינה שוויצרית, פלפל, סלרי וחזה עוף. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח בערך 45 דקות . בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון סופגני מוצק של 73% . אם אהבתם את המתכון הזה, עיינו במתכונים דומים אלה: סלט תפוחי אדמה חם , סיר טלה וכליות , ומטבל סרטנים חם .

עוף ברוטב פלפלים אדומים קלויים

עוף ברוטב פלפל אדום קלוי היא מנה עיקרית המתאימה ל-4 סועדים. מנה אחת של מנה זו מכילה כ -33 גרם חלבון , 7 גרם שומן , וסה"כ 333 קלוריות . תמורת 1.84 דולר למנה , מתכון זה מכסה 27% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. הוא מוגש לכם על ידי Taste of Home. תערובת של גבינת פרמזן, צלעות שום, חצאי חזה עוף וקומץ מרכיבים נוספים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכון זה אהוב על ידי 3 חובבי אוכל וטבחים. מההכנה ועד לצלחת, המתכון אורך כשעה ו-10 דקות . עם ציון כף של 82% , מנה זו מדהימה. טליאטלה בזיליקום עם סלט פלפל אדום קלוי , פניני חזיר בגריל, גבינה ופלפל אדום קלוי , וסלסת פלפל אדום קלוי ועגבניות דומים מאוד למתכון זה.

הודו במי מלח

אף פעם אי אפשר להכין יותר מדי מתכונים למנות עיקריות, אז נסו הודו במי מלח. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -150 גרם חלבון , 67 גרם שומן , וסך הכל 1343 קלוריות . מתכון זה מספיק ל-14 מנות. תמורת 3.36 דולר למנה , מתכון זה מכסה 49% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. אדם אחד מצא את המתכון הזה טעים ומשביע. מההכנה ועד להצלחת, המתכון לוקח כ -4 שעות ו-20 דקות . אם יש לכם שקיות צלייה בגודל של הודו לתנור, גבעול טימין, מלח ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. זוהי אפשרות טובה אם אתם מקפידים על דיאטה ללא גלוטן . הוא מובא אליכם על ידי Taste of Home. בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון כף של 0% , וזה גרוע מאוד (אבל עדיין ניתן לתיקון). חזה עוף במי מלח ברוטב בצל מוקפץ , צלעות חזיר במי מלח ודג חרב ברוטב עשבי תיבול דומים מאוד למתכון הזה.

צ'אודר אורז בר עם עוף

מרק עוף ואורז בר דורש בערך 25 דקות מתחילתו ועד סופו. מתכון זה מספיק ל-4 מנות. מנה עיקרית זו מכילה 1103 קלוריות , 90 גרם חלבון ו -28 גרם שומן למנה. תמורת 5.29 דולר למנה , מתכון זה מכסה 35% מהצריכה היומית שלך של ויטמינים ומינרלים. אדם אחד שמח שניסה את המתכון הזה. מתכון זה מ-Taste of Home דורש פלפל, חזה עוף, אורז ובצל. עם ציון spoonacular של 0% , מנה זו גרועה מאוד (אבל עדיין ניתנת לתיקון). אם אהבתם את המתכון הזה, ייתכן שתאהבו גם מתכונים כגון אורז בר קליפורני וכרוב בקר עם גבינת ריקוטה פריכה , סלט אורז בר צבעוני , וירקות עם עשבי תיבול בקיש פטה עם קלתית אורז בר .

רצועות עוף קייג'ון

רצועות עוף קייג'ון עשויות להיות בדיוק המנה העיקרית שאתם מחפשים. תמורת 1.13 דולר למנה , מתכון זה מכסה 13% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מכין 6 מנות עם 172 קלוריות , 24 גרם חלבון ו -7 גרם שומן כל אחת. מתכון זה מ-Taste of Home דורש חמאה, פפריקה, חזה עוף ומלח שום. זהו מתכון זול למדי לחובבי אוכל קריאולי. אדם אחד ניסה את המתכון הזה ואהב אותו. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח בערך 20 דקות . עם ציון כפית של 48% , המנה הזו מוצקה. משתמשים שנהנו מהמתכון הזה אהבו גם רצועות עוף מתוקות ודביקות , רצועות עוף בטיגון אוויר ורצועות באפלו ללא עצמות .

סרטונים להכנת תפריט חזה עוף בסגנון שונה
סודות השף: איך לטשטש עוף לאורז עוףאיך משיגים את העוף העסיסי והעדין הזה לאורז העוף ההינאני שלך? בשבועון הנשים של סינגפור "שף ...
3 דרכים לבשל את חזה העוף העסיסי ביותר אי פעם - יסודות המטבח של בובייש לי 3 טכניקות לבישול חזה עוף עסיסי ונימוח בבית. יש לי גם טיפים שיעזרו לך להימנע מהמלכודות שרוב ...
איך לרכך כל בשר!עיין בכלי המטבח שלי - קנה את המתחיל בבישול סיני ...
למה כדאי (כמעט) תמיד לטגן את העוף שלךבסרטון זה, אני מסביר את מה, למה וכיצד של מלח, כדי שתוכל להשתמש בו בבישול שלך. ציוד בשימוש זה...
טיפים וטריקים לתפריט בישול והלבָּנה חזה עוף
רעיונות נוספים לתפריט הקשורים לבישול והלבָּנה חזה עוף