מה זה בלנצ'ינג ולמה זה חשוב?
הלבנה היא טכניקת בישול הכוללת הרתחה קצרה של מזון ולאחר מכן שקעתו לתוך מי קרח כדי לעצור את תהליך הבישול. הוא משמש בדרך כלל לבישול ירקות, אך ניתן להשתמש בו גם לבשר, כולל סטייק בקר. הלבנה של בשר לפני בישולו יכולה לעזור לרכך אותו, מה שמקל על הלעיסה וטעים יותר. הלבנה יכולה גם לעזור להסיר כל זיהומים או שומן עודף מהבשר, וכתוצאה מכך מנה נקייה ובריאה יותר.
בחירת הנתח הנכון של סטייק בקר
לא כל נתחי סטייק בקר נוצרים שווים בכל הנוגע להלבנה. הנתחים הטובים ביותר להלבנה הם אלה שהם קשים ודורשים זמן בישול ארוך יותר, כמו סטייק פלנק או חצאית סטייק. לנתחי הבשר הללו יש הרבה רקמות חיבור, מה שעלול להפוך אותם לקשוחים ולעוסים אם לא מבשלים אותם כראוי. ההלבנה עוזרת לפרק את רקמת החיבור הזו, וכתוצאה מכך לסטייק רך וטעים יותר.
כשאתם בוחרים נתח של סטייק בקר, חפשו אחד משוייש היטב בשומן. שומן עוזר להוסיף טעם ולחות לבשר, והוא גם עוזר לשמור על הסטייק רך במהלך תהליך ההלבנה. כדאי גם לחפש סטייק עבה מספיק כדי להחזיק את צורתו במהלך הבישול, אבל לא כל כך סמיך שייקח יותר מדי זמן לבשל.
הכנת הסטייק להלבנה
לפני שתתחיל להלבין את סטייק הבקר, אתה צריך להכין אותו כמו שצריך. התחל על ידי חיתוך כל עודפי שומן או רקמת חיבור מהסטייק. זה יעזור למנוע מהבשר להפוך לקשה ולעיס במהלך הבישול. לאחר מכן, מתבלים את הסטייק במלח ופלפל או בכל תיבול אחר לבחירתכם. הקפידו לתבל את שני צידי הסטייק באופן שווה.
לאחר שתיבלתם את הסטייק, הביאו סיר גדול של מים לרתיחה. הסיר צריך להיות גדול מספיק כדי להחזיק את הסטייק בנוחות, עם מספיק מים כדי לכסות אותו לחלוטין. הוסף קורט מלח למים כדי לעזור בטעם הבשר.
הלבנה של סטייק הבקר
כשהמים הגיעו לרתיחה מתגלגלת, מנמיכים בזהירות את סטייק הבקר לסיר. מוודאים שהסטייק שקוע לגמרי במים. הגדר טיימר ל-30 שניות ואפשר לסטייק להתבשל במשך פרק זמן זה.
לאחר 30 שניות, השתמשו במלקחיים כדי להוציא בזהירות את הסטייק מהסיר ולצלול אותו מיד לתוך קערת מי קרח. זה יעצור את תהליך הבישול וימנע מהבשר להתבשל יתר על המידה. מניחים לסטייק להתקרר במי הקרח למשך 2-3 דקות.
מבשלים את הסטייק
לאחר שהסטייק התקרר, הסר אותו ממי הקרח ויבש אותו עם נייר סופג. בשלב זה, אתה יכול לצלות, לצלות או לצרוב את הסטייק כדי לסיים את בישולו. בכל שיטה שתבחרו, הקפידו לבשל את הסטייק לרמת העשייה הרצויה לכם.
בעת בישול הסטייק, הקפידו לתת לו לנוח 5-10 דקות לפני שפורסים אותו. זה יאפשר למיצים להתפזר מחדש בכל הבשר, וכתוצאה מכך לסטייק טעים ורך יותר.
טיפים להלבנה מושלמת של סטייק בקר
הברחת סטייק בקר הוא תהליך פשוט, אבל יש כמה טיפים שיכולים לעזור לך להשיג את התוצאות הטובות ביותר:
- השתמשו בנתח סטייק בקר איכותי, כמו סטייק פלנקס או סטייק חצאית.
- יש לוודא שהסטייק מתובל היטב לפני ההלבנה.
- השתמשו בסיר גדול של מים רותחים כדי להלבין את הסטייק, וודאו שהסטייק שקוע לגמרי.
- השתמשו בטיימר כדי לוודא שהסטייק מולבן למשך 30 שניות בלבד.
- לטבול את הסטייק מיד במי קרח לאחר ההלבנה כדי לעצור את תהליך הבישול.
- יבשו את הסטייק לפני בישולו כדי למנוע ממנו להיות מימי מדי.
- הניחו לסטייק לנוח 5-10 דקות לפני שפורסים אותו כדי לאפשר למיצים להתפזר מחדש.
דבר אחרון
סטייק בקר להלבנה היא טכניקה פשוטה אך יעילה שיכולה לעזור לך להשיג סטייק רך וטעים בכל פעם. על ידי הרתחה קצרה של הסטייק ולאחר מכן טבילתו לתוך מי קרח, תוכלו לעזור לפרק את רקמת החיבור ולרכך את הבשר. כך נוצר סטייק קל יותר ללעיסה וטעים יותר. על ידי ביצוע ההוראות והטיפים המפורטים שלנו, תוכלו לשלוט באומנות הלבנת סטייק בקר וליהנות מבשר איכותי במסעדה בבית.