ביתנודלס מלבנה ופסטהלזניה

השיטה המשובחת להלבנת לזניה

בתור חובב המטבח האיטלקי, אין כמו לזניה טעימה תוצרת בית. ולמרות שלא חסרים מתכונים בחוץ, שלב אחד שמתעלמים ממנו לעתים קרובות הוא הלבנת דפי הפסטה. למרות שזה אולי נראה כמו שלב נוסף מיותר, הלבנת אטריות הלזניה שלך יכולה לעשות את כל ההבדל במרקם ובטעם הכללי של המנה שלך. אבל מהי השיטה הטובה ביותר להלבנת לזניה? במאמר זה, נחקור את הטכניקות השונות ונחלוק את הטיפים המובילים שלנו כדי להבטיח שהלזניה שלך תהיה הכי טובה שיכולה להיות. אז בין אם אתה שף ותיק או מתחיל במטבח, התכונן להגביר את משחק הלזניה שלך עם עצות המומחים שלנו.

מה זה הלבנה ולמה זה חשוב?

לפני הצלילה לשיטות ההלבנה השונות של לזניה, חשוב להבין מהו הלבנה ולמה זה חשוב. הלבנה היא טכניקת בישול הכוללת הרתחה קצרה של פריט מזון ולאחר מכן קירור מהיר שלו במי קרח כדי לעצור את תהליך הבישול. שיטה זו משמשת ממגוון סיבות, כולל להסרת כל טעמים לא רצויים, לריכוך נתחי בשר קשים ולהבהרת צבע הירקות.

הצלת אטריות לזניה משרתת מטרה דומה - היא עוזרת להסיר עודפי עמילן מהפסטה, מה שעלול לגרום לאטריות להיצמד זה לזה ולהפוך לגומי. זה גם עוזר לבשל חלקית את האטריות, מה שהופך אותן לגמישות יותר וקל יותר לטפל בהן בעת בניית הלזניה.

שיטה 1: הרתחה

השיטה המסורתית ביותר להלבנת אטריות לזניה היא להרתיח אותן בסיר גדול עם מים מומלחים. לשם כך, מביאים סיר גדול של מים לרתיחה מתגלגלת ומוסיפים כמות נדיבה של מלח - לפחות 1 כף לכל ליטר מים. מוסיפים בזהירות את אטריות הלזניה לסיר, מוודאים שהן טבולות במלואן, ומבשלים אותן במשך 2-3 דקות, או עד שהן בקושי רכות. הקפידו לא לבשל יתר על המידה את האטריות, שכן הן ימשיכו להתבשל בתנור ועלולות להפוך לדייסיות.

לאחר שהאטריות מבושלות, מוציאים אותן מהסיר בעזרת מלקחיים או כף מחוררת, ומעבירים אותן לקערה גדולה מלאה במי קרח. זה יעצור את תהליך הבישול ויקרר את האטריות במהירות, וימנע מהן להתבשל יתר על המידה. לאחר שהאטריות מתקררות, הסר אותן ממי הקרח והניח אותן על מגבת מטבח נקייה לייבוש.

שיטה 2: אידוי

שיטה נוספת להלבנת אטריות לזניה היא לאדות אותן. לשם כך, ממלאים סיר גדול בסנטימטר מים ומביאים אותו לרתיחה. מניחים מעל הסיר סלסלת אדים או מסננת, מוודאים שהיא לא נוגעת במים, ומוסיפים את אטריות הלזניה לסלסילה. מכסים את הסיר במכסה ומאדים את האטריות במשך 3-4 דקות, או עד שהן בקושי רכות.

לאחר שהאטריות מבושלות, מעבירים אותן לקערה גדולה של מי קרח כדי להתקרר ולהפסיק את תהליך הבישול. לאחר שהתקררו, הסר אותם מהמים והניח אותם לייבוש על מגבת מטבח נקייה.

שיטה 3: אטריות לזניה ללא רתיחה

אם אתם מחפשים קיצור דרך, תוכלו להשתמש גם באטריות לזניה ללא רתיחה, המיועדות לשימוש ללא הלבנה. האטריות הללו מבושלות מראש ומתייבשות, והן מתרככות ומתבשלות בתנור בזמן אפיית הלזניה. אמנם שיטה זו נוחה, אך היא עלולה לגרום למרקם מעט שונה מאשר אטריות מבושלות או מאודות מסורתיות.

טיפים לאטריות לזניה מולבנות מושלמות

לא משנה באיזו שיטה תבחרו, יש כמה טיפים וטריקים שיבטיחו שאטריות הלזניה המולבנת שלכם ייצאו בצורה מושלמת בכל פעם:

1. השתמשו בהרבה מלח: הוספת מלח למי הבישול תעזור לטעום את האטריות ולמנוע מהן להיות תפל.

2. לא לבשל יתר על המידה את האטריות: הקפידו לבשל את האטריות רק עד שהן בקושי רכות, כי הן ימשיכו להתבשל בתנור.

3. מצננים את האטריות במהירות: העברת האטריות למי קרח מיד לאחר הבישול תעצור את תהליך הבישול ותמנע מהן להתבשל יתר על המידה.

4. יבשו היטב את האטריות: הקפידו להניח את האטריות על מגבת מטבח נקייה לייבוש לפני השימוש בהן בלזניה, שכן עודף לחות עלול להפוך את המנה לרטובה.

דבר אחרון

הלבנה של אטריות לזניה היא שלב פשוט שיכול לעשות את כל ההבדל במרקם ובטעם הכללי של הלזניה שלכם. בין אם תבחרו להרתיח, לאדות או להשתמש באטריות ללא רתיחה, ביצוע הטיפים והטריקים האלה יבטיח שאטריות הלזניה הממולבנות שלכם ייצאו בצורה מושלמת בכל פעם. אז בפעם הבאה שאתם מכינים לזניה, אל תדלגו על השלב המכריע הזה - בלוטות הטעם שלכם יודו לכם.

רעיונות להכנת תפריט לזניה בישול והלבָּנה
לזניה ללא אפייה

אף פעם אי אפשר למצוא יותר מדי מתכונים ים תיכוניים, אז נסו לזניה ללא אפייה. מתכון זה מתאים ל-2 מנות ועולה 1.93 דולר למנה. למנה עיקרית זו יש 462 קלוריות , 28 גרם חלבון ו -16 גרם שומן למנה. 7 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו יכינו אותו שוב. מההכנה ועד להצלחת, המתכון לוקח כ -30 דקות . מתכון זה מ-Taste of Home דורש שמן קנולן, אטריות לזניה, פטריות ופלפל. בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון כף של 68% , וזה ציון מוצק. לזניה עם דלעת וקישוא - ללא גלוטן, טבעונית , לזניה בסיר חרס ולזניה מתנה קלה דומות מאוד למתכון הזה.

עוגת מחבת אוכמניות קלה

עוגת אוכמניות קלה במחבת דורשת כ -45 דקות מתחילתה ועד סופה. קינוח זה מכיל 340 קלוריות , 5 גרם חלבון ו -16 גרם שומן למנה. עבור 61 סנט למנה , מתכון זה מכסה 9% מהצריכה היומית שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מספיק ל-6 מנות. מתכון זה מ-Foodnetwork דורש סוכר חום, ביסקוויטים מחלב חמאה, קמח וקינמון טחון. מתכון זה אהוב על ידי 2 חובבי אוכל וטבחים. בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון ספוניקולרי של 38% , וזה לא כל כך יוצא דופן. מתכונים דומים כוללים כיכר אוכמניות עם סירופ אוכמניות , לזניה גינה קלה במחבת , ו"הסוד לטאקוס סטייק פילה מיניון קלים במחבת" .

תבשיל סוף הגן

ניתן להכין את מתכון תבשיל סוף הגן בכשעה וחצי . מנה אחת של מנה זו מכילה כ -9 גרם חלבון , 5 גרם שומן , וסך של 151 קלוריות . עבור 87 סנט למנה , מתכון זה מכסה 11% מהצריכה היומית שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מגיש 8 מנות. 3 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכינים אותו שוב. הוא עובד היטב כמתכון ראשוני במחיר סביר מאוד. מתכון זה מטעם הבית דורש בזיליקום, מים, מלח וגבינת פרמזן. הוא מושלם לחורף . זוהי אפשרות טובה אם אתם מקפידים על דיאטה נטולת גלוטן . בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון טוב של 67% . מתכונים דומים כוללים טוסט אבוקדו עם בצל מתוק מקורמל, עגבניות שרי, עירית טרייה ופרחי עירית , לזניה קלה לגינה במחבת ופלפלים אדומים אפויים בגינה .

לזניה מרדי גרא: Lasagne di Carnevale

לזניה של מרדי גרא: לזניה די קרנבל עשויה להיות מתכון טוב להרחבת קופסת המתכונים למנות עיקריות. מנה אחת מכילה 539 קלוריות , 24 גרם חלבון ו -37 גרם שומן . תמורת 3.18 דולר למנה , מתכון זה מכסה 26% מהצריכה היומית שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מספיק ל-6 מנות. מתכון זה מ-Foodnetwork דורש חזה בקר, פטרוזיליה שטוחה, מוצרלה ופרושוטו קוטו. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. אדם אחד הכין את המתכון הזה ויכין אותו שוב. מההכנה ועד להצלחת, מתכון זה אורך כשעה ו-40 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שמתכון זה ראוי לציון של 61% . ציון זה מוצק. נסו את קאפקייקס מרדי גרא , אטוף שרימפס מרדי גרא , וטורנדוס רוסיני עם כבד אווז וכמהין למתכונים דומים.

פאי בטטה קל

פאי בטטה קל להכנה לוקח כשעה ו-10 דקות מתחילתו ועד סופו. מתכון זה מספיק ל-8 מנות. במחיר של 56 סנט למנה , מתכון זה מכסה 8% מהצריכה היומית שלך של ויטמינים ומינרלים. קינוח זה מכיל 237 קלוריות , 3 גרם חלבון ו -11 גרם שומן למנה. זהו מתכון במחיר סביר מאוד לחובבי אוכל דרומי. אדם אחד מצא את המתכון הזה טעים ומשביע. מתכון זה מ-Taste of Home דורש בטטות, ביצה, תמצית וניל וחצאי פקאנים. בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון די גרוע של 36% . נסו את "כמה מתוק זה לזניה בטטה" , פאי טלה ובטטה בסיר , וסלט ארוגולה עם קרוטונים בטטה למתכונים דומים.

לזניה קיצור דרך

המתכון "לזניה קיצור דרך" יכול לספק את התשוקה הים תיכונית שלכם בכשעה ו-25 דקות . תמורת 1.59 דולר למנה , מתכון זה מכסה 15% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מנה עיקרית זו מכילה 357 קלוריות , 22 גרם חלבון ו -16 גרם שומן למנה. מתכון זה מספיק ל-12 מנות. תערובת של רוטב עגבניות, עגבניות משומרות, גבינת מוצרלה דל שומן וקומץ מרכיבים נוספים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. אדם אחד הכין את המתכון הזה ויכין אותו שוב. הוא מוגש לכם על ידי Taste of Home. בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון טוב של 47% . לזניה עם דלעת וקישוא - ללא גלוטן, טבעונית , לזניה בסיר חרס ולזניה מתנה קלה דומות מאוד למתכון זה.

לחם קישואים טבעוני

לחם קישואים טבעוני הוא ארוחת בוקר ל-8 סועדים. מנה אחת של מנה זו מכילה כ -6 גרם חלבון , 4 גרם שומן , וסך הכל 602 קלוריות . תמורת 69 סנט למנה , מתכון זה מכסה 11% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. אם יש לכם סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. הוא מובא אליכם על ידי Allrecipes. 66 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו יכינו אותו שוב. זוהי אפשרות טובה אם אתם מקפידים על תזונה נטולת מוצרי חלב, צמחונית לקטואובו וטבעונית . מההכנה ועד להצלחת, מתכון זה אורך בערך שעה ו-40 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שמתכון זה ראוי לציון של 0% . ציון זה ניתן לשיפור. מתכונים דומים כוללים את לזניה עם דלעת וקישוא - ללא גלוטן, טבעוני , סירות קישואים ממולאות טבעוניות , ולחם קישואים ובטטה שוקולד עם שקדים ודובדבנים מיובשים .

לזניה מקסיקנית

לזניה מקסיקנית עשויה להיות בדיוק המתכון הים תיכוני שאתם מחפשים. מנה אחת מכילה 1179 קלוריות , 73 גרם חלבון ו -63 גרם שומן . מתכון זה מספיק ל-4 סועדים. תמורת 4 דולר למנה , מתכון זה מכסה 50% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. הוא מובא אליכם על ידי Foodnetwork. הוא מתאים ביותר כמנה עיקרית, ומוכן תוך כ -30 דקות . גשו לחנות וקנו חזה עוף טחון, כמון טחון, מלח ועוד כמה דברים כדי להכין אותו היום. 8460 איש התרשמו ממתכון זה. בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון מעולה של 98% , וזה יוצא מן הכלל. אם אהבתם את המתכון הזה, עיינו במתכונים דומים אלה: לזניה מקסיקנית עם עוף ושעועית שחורה , לזניה מקסיקנית ללא עגבניות , ולזניה דלעת וקישוא - ללא גלוטן, טבעוני .

לזניה בצל שמנת

לזניה בצל שמנת דורשת כשעה ו-20 דקות הכנה מתחילתה ועד סופה. תמורת 2.17 דולר למנה , מתכון זה מכסה 17% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מכין 12 מנות עם 335 קלוריות , 18 גרם חלבון ו -10 גרם שומן כל אחת. הוא מובא אליכם על ידי Taste of Home. אדם אחד מצא את המתכון הזה טעים ומשביע. אם יש לכם רוטב ספגטי פרמזן שום קלוי, ביצה, נקניקייה ורוטב ספגטי שום, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. הוא מתאים גם כמנה עיקרית במחיר סביר. בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שמתכון זה ראוי לציון מדויק של 66% . ציון זה מוצק. לזניה טבעונית ללא גלוטן, דלעת וקישוא, בטעם קולסלאו שמנתי, ולזניה בסיר חרס , טבעונית ולא שמנתית להפליא , דומות מאוד למתכון זה.

כיכרות בטטה

כיכרות תפוחי אדמה מתוקים עשויות להיות בדיוק התוספת שאתם מחפשים. מתכון צמחוני זה, המכיל חלבון ואובו, מספיק ל-10 מנות ועולה 17 סנט למנה . מנה אחת מכילה כ -2 גרם חלבון , 5 גרם שומן , וסך הכל 150 קלוריות . מתכון זה מטעם Taste of Home דורש מלח, חלב, ביצה וקינמון טחון. אדם אחד התרשם מהמתכון הזה. מההכנה ועד להצלחת, המתכון אורך כ -50 דקות . עם ציון כפית של 0% , מנה זו גרועה מאוד (אבל עדיין ניתנת לתיקון). אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהבו גם מתכונים כמו כמה מתוק זה לזניה בטטה , סלט ארוגולה עם קרוטונים בטטה , וצ'יפס בטטה אפוי .

סרטונים להכנת תפריט לזניה בסגנון שונה
למה הפסקתי להרתיח את מי הפסטה שלי.בוא ננסה את זה שוב :) לאחרונה שיניתי את השיטה של איך אני מבשל את הפסטה היבשה שלי, בעצם, הפסקתי להרתיח את מי הפסטה שלי ...
האם צריך להרתיח אטריות לזניה לפני האפייה?תודה ל-Squarespace על מתן חסות לסרטון זה! עבור אל Squarespace.com לקבלת ניסיון חינם, וכשתהיה מוכן להשיק, עבור אל ...
השמנת פסטה לזניה טרייההלבנה (בישול) דפי פסטה של לזניה טרייה כדי שיהיו מוכנים להכנת לזניה.
איך להרתיח אטריות/סדינים של לזניה בלי להידבקלמד כיצד להרתיח אטריות/דפי לזניה. השלם מדריך שלב אחר שלב על אטריות לזניה רותחות מבלי שהן ידבקו. עוף ...
ChefSteps לזניה עשרים וארבע שכבותלזניה צלויה מאפס של גרנט, שצולמה ב"לפני הזמן" (פברואר 2020). רוצה לקחת את הלזניה הזו ל...
טיפים וטריקים לתפריט בישול והלבָּנה לזניה
רעיונות נוספים לתפריט הקשורים לבישול והלבָּנה לזניה