ביתנודלס מלבנה ופסטהספגטי

שיטה משביעה להלבנת ספגטי

נמאס לכם שהספגטי שלכם יצא מבושל מדי, דייסתי או מולבן בצורה לא אחידה? אל תחפשו רחוק יותר כי יש לי את השיטה המושלמת להלבנת ספגטי שתשאיר אותו אל דנטה מושלם וטעים משביע. כשף ותיק וחובב אוכל, ניסיתי ובדקתי שיטות שונות לבישול ספגטי, ואני יכול לומר בביטחון שהטכניקה הזו חסינת תקלות. לא רק שהספגטי שלך יראה ויטעם איכותי במסעדה, אלא שהוא גם יהיה בריא יותר מכיוון שהוא לא יתבשל יתר על המידה ויאבד מערכו התזונתי. בין אם אתם מבשלים לעצמכם או עורכים מסיבת ארוחת ערב, השיטה הזו תשאיר את האורחים שלכם משתוללים על הכישורים הקולינריים שלכם. אז, קח את הספגטי שלך ובואו נתחיל לבשל!

טיפים להלבנת ספגטי

טיפ 1: השתמש בסיר גדול

אחת הטעויות הגדולות ביותר שאנשים עושים בעת הלבנת ספגטי היא השימוש בסיר קטן. כשמוסיפים את הספגטי לסיר, זה מוריד את טמפרטורת המים, מה שעלול לגרום לבישול לא אחיד. כדי להימנע מכך, השתמש בסיר גדול שיכול להכיל לפחות 4 עד 6 ליטר מים. כך טמפרטורת המים לא תרד משמעותית כשמוסיפים את הספגטי, והוא יתבשל בצורה אחידה.

יתרון נוסף בשימוש בסיר גדול הוא שהוא נותן לספגטי מספיק מקום להסתובב בחופשיות. כאשר לספגטי יש מספיק מקום, הוא לא ייצמד זה לזה או יתגבש, מה שעלול לגרום גם לבישול לא אחיד. לכן, הקפידו להשתמש בסיר גדול כדי לקבל את התוצאות הטובות ביותר.

טיפ 2: ממליחים את המים

הוספת מלח למים היא אחד השלבים החשובים ביותר בהלבנת ספגטי. זה לא רק משפר את הטעם של הפסטה, אלא גם עוזר לספגטי להתבשל בצורה אחידה. עם זאת, כמות המלח שתוסיף תלויה בכמות המים שבה אתה משתמש. כלל אצבע טוב הוא להשתמש בכף אחת של מלח על כל ליטר מים.

כאשר מוסיפים מלח למים, הקפידו להוסיף אותו לפני שהמים מגיעים לרתיחה. כך, המלח יתמוסס באופן שווה לתוך המים. לאחר שהמים מגיעים לרתיחה, מוסיפים את הספגטי ומערבבים אותו בעדינות כדי למנוע היצמדות.

טיפ 3: אל תבשל יתר על המידה את הספגטי

בישול יתר של ספגטי היא אחת הטעויות הנפוצות ביותר שאנשים עושים כשהם מלבינים אותו. כשהספגטי מבושל יתר על המידה, הוא מאבד את המרקם שלו והופך לדייסתי. זה לא רק משפיע על טעמה של הפסטה, אלא גם מפחית את ערכה התזונתי. כדי להימנע מבישול יתר של הספגטי, עקבו אחר זמן הבישול המצוין על האריזה.

עם זאת, זכור כי זמן הבישול המצוין על האריזה הוא רק קו מנחה. הדרך הטובה ביותר לבדוק אם הספגטי מבושל לפי טעמכם היא לטעום אותו. מוציאים קווצת ספגטי מהסיר ונגסים בו. אם הוא עדיין קשה, המשיכו לבשל אותו במשך דקה או שתיים. אם הוא מבושל אך עדיין יציב, הוא מוכן לניקוז.

טיפ 4: שוטפים את הספגטי

לאחר ניקוז הספגטי, שטפו אותו במים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול. זה גם יסיר עודפי עמילן על פני הפסטה, מה שעלול להפוך אותה לדביקה. לאחר שטיפת הספגטי, מנערים את עודפי המים ומעבירים לקערה.

טיפ 5: הוסף רוטב לספגטי

עכשיו כשהספגטי שלכם מולבן בצורה מושלמת, הגיע הזמן להוסיף לו את הרוטב האהוב עליכם. בין אם אתם מעדיפים רוטב עגבניות פשוט או רוטב קרבונרה מורכב יותר, הקפידו להוסיף אותו כשהספגטי עדיין חם. כך הרוטב ייצמד לספגטי ויחדיר בו טעם.

לפני הוספת הרוטב אפשר גם לזרוק את הספגטי עם מעט שמן זית או חמאה כדי למנוע הידבקות. זה גם ייתן לו גימור מבריק יפה.

דבר אחרון

השמנת ספגטי אולי נראית כמו משימה פשוטה, אבל היא דורשת טכניקה כלשהי כדי לעשות את זה נכון. על ידי ביצוע העצות האלה, אתה יכול להשיג ספגטי מבושל בצורה מושלמת שהוא אל דנטה, טעים ומשביע. זכרו להשתמש בסיר גדול, ממליחים את המים, הימנעו מבישול יתר של הספגטי, שטפו אותו לאחר הניקוז והוסיפו את הרוטב האהוב עליכם כשהוא עדיין חם. בשיטה זו, לעולם לא תצטרכו להסתפק שוב בספגטי מבושל יתר על המידה או עיסה.

רעיונות להכנת תפריט ספגטי בישול והלבָּנה
כריכי קציצות איטלקיות

כריכי קציצות בשר איטלקיים עשויים להיות מתכון טוב להרחבת קופסת המתכונים שלכם למנות עיקריות. מתכון זה מכין 6 מנות עם 512 קלוריות , 27 גרם חלבון ו -27 גרם שומן כל אחת. תמורת 2.36 דולר למנה , מתכון זה מכסה 21% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. תערובת של קציצות, לחמניות צוללות, רוטב ספגטי וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הוא מובא אליכם על ידי Taste of Home. רק מעט אנשים באמת אהבו את המנה הים תיכונית הזו. אדם אחד מצא את המתכון הזה טעים ומשביע. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח כ -25 דקות . זוהי אפשרות טובה אם אתם מקפידים על דיאטה נטולת מוצרי חלב . עם ציון spoonacular של 67% , המנה הזו טובה. נסו את מרק ירקות קציצות , אלבונדיגס (מרק קציצות) וסאב קציצות BahnMi למתכונים דומים.

פאי ספגטי טונה

פאי ספגטי טונה הוא מנה ראשונה ל-6 סועדים. מנה אחת של מנה זו מכילה כ -11 גרם חלבון , 5 גרם שומן , וסך של 166 קלוריות . תמורת 67 סנט למנה , מתכון זה מכסה 12% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מ-Taste of Home דורש חמאה, גבינת פרמזן, חלב וביצה. אדם אחד התרשם ממתכון זה. זוהי אפשרות טובה אם אתם מקפידים על דיאטה פסקטריאנית . מההכנה ועד לצלחת, מתכון זה אורך כשעה ו-5 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון כף של 42% , וזה ציון מוצק. ספגטי טונה עם פול , טונה וספגטי - בסגנון איטלקי , וסלט טונה אדומה צרובה דומים מאוד למתכון זה.

מניקוטי דו-בשר בסיר איטי

מניקוטי בסיר איטי עם שני בשרים דורש כ -4 שעות ו-45 דקות מתחילתו ועד סופו. תמורת 3.33 דולר למנה , תקבלו מנה עיקרית ל-7 סועדים. מנה אחת מהמנה מכילה כ -38 גרם חלבון , 37 גרם שומן , ובסך הכל 650 קלוריות . רק מעט אנשים הכינו את המתכון הזה, ואחד יגיד שהוא קלע בול. מתכון זה מ-Taste of Home דורש רוטב ספגטי עם נקניקיות ושום, אגוז מוסקט טחון, בצל ופטריות. בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 68% . ציון זה טוב. מתכונים דומים הם צדפים ענקיים ממולאים או מניקוטי , מניקוטי גבינה אפוי , ופאי שחמט בשני אופנים .

ספגטי אפוי

ספגטי אפוי דורש בערך 30 דקות מתחילתו ועד סופו. תמורת 67 סנט למנה , מתכון זה מכסה 9% מהצריכה היומית שלך של ויטמינים ומינרלים. למנה זו יש 195 קלוריות , 11 גרם חלבון ו -10 גרם שומן למנה. מתכון זה מספיק ל-12 מנות. רק מעט אנשים הכינו את המתכון הזה, ואחד יגיד שהוא קלע בול. תערובת של מרק פטריות מרוכז, עגבניות משומרות, פלפל שחור וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הוא מובא אליכם על ידי Allrecipes. בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון לא כל כך מרהיב של 39% . עגבניות שרי אפויות עם ספגטי , ספגטי אפוי קל , ובשר בקר אפוי עם כרוב מוקפץ ותפוחי אדמה חדשים אפויים דומים מאוד למתכון הזה.

עגבניות שרי ממולאות גבינה

עגבניות שרי ממולאות בגבינה יכולות להיות מתכון טוב להרחבת אוסף התוספות שלכם. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -5 גרם חלבון , 12 גרם שומן , וסך הכל 158 קלוריות . מתכון זה מספיק ל-4 מנות. תמורת 2.25 דולר למנה , מתכון זה מכסה 10% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. זוהי אפשרות טובה אם אתם מקפידים על תזונה ללא גלוטן, צמחונית לקטואובו, ודיאטה ראשונית . אדם אחד ניסה ואהב את המתכון הזה. אם יש לכם בצל, גבינת פטה, חומץ יין אדום ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. הוא מובא אליכם על ידי Taste of Home. מההכנה ועד לצלחת, המתכון הזה לוקח כ -15 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון סופגני של 56% , וזה ציון מוצק. אם אהבתם את המתכון הזה, עיינו במתכונים דומים אלה: עגבניות שרי ממולאות טונה , עגבניות שרי אפויות עם ספגטי , ועוף אן פפילוטה עם בזיליקום ועגבניות שרי .

לפת מעוכה כפרי

אם אתם רוצים להוסיף עוד מתכונים צמחוניים ללא גלוטן ולקטו-אובו לקופסת המתכונים שלכם, פירה לפת כפרי עשוי להיות מתכון שכדאי לכם לנסות. מנה אחת מכילה 210 קלוריות , 2 גרם חלבון ו -14 גרם שומן . מתכון זה מספיק ל-4 מנות ועולה 44 סנט למנה. הוא מוגש לכם על ידי Taste of Home. אדם אחד הכין את המתכון הזה ויכין אותו שוב. הוא עובד מצוין כתוספת במחיר סביר מאוד. לכו לחנות וקנו שמנת, סוכר, פלפל ועוד כמה דברים כדי להכין אותו היום. מההכנה ועד לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 35 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון כף של 37% , וזה די גרוע. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהבו גם מתכונים כמו מרק עדשים אדומות עם עוף ולפת , ספגטי יין אדום כפרי , וקלאפוטי עוגת אוכמניות כפרית .

לזניה בצל שמנת

לזניה בצל שמנת דורשת כשעה ו-20 דקות הכנה מתחילתה ועד סופה. תמורת 2.17 דולר למנה , מתכון זה מכסה 17% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מכין 12 מנות עם 335 קלוריות , 18 גרם חלבון ו -10 גרם שומן כל אחת. הוא מובא אליכם על ידי Taste of Home. אדם אחד מצא את המתכון הזה טעים ומשביע. אם יש לכם רוטב ספגטי פרמזן שום קלוי, ביצה, נקניקייה ורוטב ספגטי שום, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. הוא מתאים גם כמנה עיקרית במחיר סביר. בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שמתכון זה ראוי לציון מדויק של 66% . ציון זה מוצק. לזניה טבעונית ללא גלוטן, דלעת וקישוא, בטעם קולסלאו שמנתי, ולזניה בסיר חרס , טבעונית ולא שמנתית להפליא , דומות מאוד למתכון זה.

ספגטי בקר ופטריות

אף פעם אי אפשר שיהיו יותר מדי מתכוני מתאבנים, אז נסו ספגטי בקר ופטריות. מתכון זה מספיק ל-4 מנות עם 158 קלוריות , 8 גרם חלבון ו -3 גרם שומן כל אחת. תמורת 82 סנט למנה , מתכון זה מכסה 9% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. 3 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. זוהי אפשרות טובה אם אתם מקפידים על דיאטה ללא מוצרי חלב . אם יש לכם בצל, מרק פטריות מרוכז, מים ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. מההכנה ועד לצלחת, המתכון הזה לוקח כ -50 דקות . הוא מוגש לכם על ידי Taste of Home. עם ציון ספוניקולרי של 55% , המנה הזו די טובה. מתכונים דומים כוללים פילה בקר ברוטב פטריות אלואט® שמנתי , מרק בקר ופטריות עשיר , וספגטי טונה עם פול .

מרק פול

אם יש לכם בערך שעה ו-5 דקות לבלות במטבח, מרק פול עשוי להיות מתכון נהדר ללא גלוטן לנסות. מתכון זה מספיק ל-8 מנות. מנה אחת מכילה 506 קלוריות , 15 גרם חלבון ו -36 גרם שומן . תמורת 1.3 דולר למנה , מתכון זה מכסה 15% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. 5 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו יכינו אותו שוב. ניתן ליהנות ממנו בכל עת, אך הוא טוב במיוחד לחורף . הוא מתאים גם כמנה עיקרית. הוא מובא אליכם על ידי Foodnetwork. לכו לחנות וקנו בייקון, תפוח אדמה יוקון גולד, שום ועוד כמה דברים להכנה עוד היום. עם ציון ספoonacular של 53% , המנה הזו מוצקה. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהבו גם מתכונים כמו פסטו פול, שקדים ונענע, מרק פול ותרד אלגנטי , וספגטי טונה עם פול .

טאקו ספגטי

אם אתם רוצים להוסיף עוד מתכונים צמחוניים עם אובו או לקטו לרפרטואר שלכם, טאקו ספגטי עשוי להיות מתכון שכדאי לכם לנסות. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -16 גרם חלבון , 9 גרם שומן , וסך הכל 328 קלוריות . תמורת 95 סנט למנה , תקבלו מנה עיקרית ל-8 סועדים. מההכנה ועד להצלחת, המתכון לוקח בערך 45 דקות . מתכון זה מטעם Taste of Home דורש שעועית שחורה, עגבניות משומרות, סלסה וספגטי. 22 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. מתכון זה אופייני למטבח המקסיקני. בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שמתכון זה ראוי לציון של 71% . ציון זה מוצק. מתכונים דומים כוללים את מילוי טאקו עם שעועית שחורה ופלפלים , מרק טאקו קל וטעים , וסלט טאקו דגים בריא וחריף .

סרטונים להכנת תפריט ספגטי בסגנון שונה
איך לבשל לובסטר: מתכון מאת פרנק ג'ובאניני, 3 כוכבי מישלן [Hotel de Ville, Crissier]3 כוכבי מישלן שיעור בישול פרנק ג'ובאניני במלון דה ויל, קריסייר. חלק שני. בסרטון זה תוכלו לראות מתכון שלב אחר שלב...
הכנת הפטוצ'יני המושלם אלפרדו (3 דרכים)ברור שפטוצ'יני אלפרדו טוב יותר כשהוא תוצרת בית. אבל... האם יש את הגרסה הטובה מכל הזמנים? מסתבר שיש כמה...
מתכון למח עצםצפו בסרטון המלא היום אני מראה לכם איך להכין מתכון מדהים למח עצם שהוא בקלות...
כיצד מייצרים קטשופ עגבניות, תהליך קצירת ועיבוד עגבניות בטכנולוגיה מודרניתתודה שצפיתם! הכל בסרטון הזה שקשה לא להיות מרוצה בזמן הצפייה. איך מכינים קטשופ עגבניות,...
טיפים וטריקים לתפריט בישול והלבָּנה ספגטי
רעיונות נוספים לתפריט הקשורים לבישול והלבָּנה ספגטי