ביתנודלס מלבנה ופסטהספגטי

שיטה משביעה להלבנת ספגטי

נמאס לכם שהספגטי שלכם יצא מבושל מדי, דייסתי או מולבן בצורה לא אחידה? אל תחפשו רחוק יותר כי יש לי את השיטה המושלמת להלבנת ספגטי שתשאיר אותו אל דנטה מושלם וטעים משביע. כשף ותיק וחובב אוכל, ניסיתי ובדקתי שיטות שונות לבישול ספגטי, ואני יכול לומר בביטחון שהטכניקה הזו חסינת תקלות. לא רק שהספגטי שלך יראה ויטעם איכותי במסעדה, אלא שהוא גם יהיה בריא יותר מכיוון שהוא לא יתבשל יתר על המידה ויאבד מערכו התזונתי. בין אם אתם מבשלים לעצמכם או עורכים מסיבת ארוחת ערב, השיטה הזו תשאיר את האורחים שלכם משתוללים על הכישורים הקולינריים שלכם. אז, קח את הספגטי שלך ובואו נתחיל לבשל!

טיפים להלבנת ספגטי

טיפ 1: השתמש בסיר גדול

אחת הטעויות הגדולות ביותר שאנשים עושים בעת הלבנת ספגטי היא השימוש בסיר קטן. כשמוסיפים את הספגטי לסיר, זה מוריד את טמפרטורת המים, מה שעלול לגרום לבישול לא אחיד. כדי להימנע מכך, השתמש בסיר גדול שיכול להכיל לפחות 4 עד 6 ליטר מים. כך טמפרטורת המים לא תרד משמעותית כשמוסיפים את הספגטי, והוא יתבשל בצורה אחידה.

יתרון נוסף בשימוש בסיר גדול הוא שהוא נותן לספגטי מספיק מקום להסתובב בחופשיות. כאשר לספגטי יש מספיק מקום, הוא לא ייצמד זה לזה או יתגבש, מה שעלול לגרום גם לבישול לא אחיד. לכן, הקפידו להשתמש בסיר גדול כדי לקבל את התוצאות הטובות ביותר.

טיפ 2: ממליחים את המים

הוספת מלח למים היא אחד השלבים החשובים ביותר בהלבנת ספגטי. זה לא רק משפר את הטעם של הפסטה, אלא גם עוזר לספגטי להתבשל בצורה אחידה. עם זאת, כמות המלח שתוסיף תלויה בכמות המים שבה אתה משתמש. כלל אצבע טוב הוא להשתמש בכף אחת של מלח על כל ליטר מים.

כאשר מוסיפים מלח למים, הקפידו להוסיף אותו לפני שהמים מגיעים לרתיחה. כך, המלח יתמוסס באופן שווה לתוך המים. לאחר שהמים מגיעים לרתיחה, מוסיפים את הספגטי ומערבבים אותו בעדינות כדי למנוע היצמדות.

טיפ 3: אל תבשל יתר על המידה את הספגטי

בישול יתר של ספגטי היא אחת הטעויות הנפוצות ביותר שאנשים עושים כשהם מלבינים אותו. כשהספגטי מבושל יתר על המידה, הוא מאבד את המרקם שלו והופך לדייסתי. זה לא רק משפיע על טעמה של הפסטה, אלא גם מפחית את ערכה התזונתי. כדי להימנע מבישול יתר של הספגטי, עקבו אחר זמן הבישול המצוין על האריזה.

עם זאת, זכור כי זמן הבישול המצוין על האריזה הוא רק קו מנחה. הדרך הטובה ביותר לבדוק אם הספגטי מבושל לפי טעמכם היא לטעום אותו. מוציאים קווצת ספגטי מהסיר ונגסים בו. אם הוא עדיין קשה, המשיכו לבשל אותו במשך דקה או שתיים. אם הוא מבושל אך עדיין יציב, הוא מוכן לניקוז.

טיפ 4: שוטפים את הספגטי

לאחר ניקוז הספגטי, שטפו אותו במים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול. זה גם יסיר עודפי עמילן על פני הפסטה, מה שעלול להפוך אותה לדביקה. לאחר שטיפת הספגטי, מנערים את עודפי המים ומעבירים לקערה.

טיפ 5: הוסף רוטב לספגטי

עכשיו כשהספגטי שלכם מולבן בצורה מושלמת, הגיע הזמן להוסיף לו את הרוטב האהוב עליכם. בין אם אתם מעדיפים רוטב עגבניות פשוט או רוטב קרבונרה מורכב יותר, הקפידו להוסיף אותו כשהספגטי עדיין חם. כך הרוטב ייצמד לספגטי ויחדיר בו טעם.

לפני הוספת הרוטב אפשר גם לזרוק את הספגטי עם מעט שמן זית או חמאה כדי למנוע הידבקות. זה גם ייתן לו גימור מבריק יפה.

דבר אחרון

השמנת ספגטי אולי נראית כמו משימה פשוטה, אבל היא דורשת טכניקה כלשהי כדי לעשות את זה נכון. על ידי ביצוע העצות האלה, אתה יכול להשיג ספגטי מבושל בצורה מושלמת שהוא אל דנטה, טעים ומשביע. זכרו להשתמש בסיר גדול, ממליחים את המים, הימנעו מבישול יתר של הספגטי, שטפו אותו לאחר הניקוז והוסיפו את הרוטב האהוב עליכם כשהוא עדיין חם. בשיטה זו, לעולם לא תצטרכו להסתפק שוב בספגטי מבושל יתר על המידה או עיסה.

רעיונות להכנת תפריט ספגטי בישול והלבָּנה
עגבניות איטלקיות אפויות

לעולם לא תוכל לקבל יותר מדי מתכוני תוספת, אז נסה עגבניות איטלקיות אפויות. מתכון זה מגיש 2. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -6 גרם חלבון , 10 גרם שומן , ובסך הכל 205 קלוריות . עבור $1.14 למנה , מתכון זה מכסה 11% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. תערובת של פירורי לחם, עגבניות, מלח וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. אדם אחד שמח שהם ניסו את המתכון הזה. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 40 דקות . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 63% , וזה די טוב. עגבניות שרי אפויות עם ספגטי , ביצים אפויות עם אספרגוס ועגבניות מיובשות ועגבניות אפויות דומות מאוד למתכון הזה.

מטבל פיצה גבינה ופפרוני

תשכחו לצאת לאכול או להזמין טייק אאוט בכל פעם שאתם חושקים באוכל ים תיכוני. נסה להכין מטבל פיצה גבינה ופפרוני בבית. חלק אחד של המנה הזו מכיל בערך 41 גרם חלבון , 25 גרם שומן ובסך הכל 1083 קלוריות . מתכון זה מגיש 8. עבור $4.74 למנה , מתכון זה מכסה 14% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. אדם אחד ניסה ואהב את המתכון הזה. זה עובד היטב בתור אכילה די יקרה. זה יהיה להיט באירוע הסופרבול שלך. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 25 דקות . המתכון הזה מטעם Taste of Home דורש שום צלוי רוטב ספגטי פרמזן, קרום פיצה אפוי מראש, גבינת מוצרלה רזה חלקית ופפרוני. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 0% , וזה רע מאוד (אבל עדיין ניתן לתיקון). נסה רול פפרוני / לחם פפרוני , מאפינס פיצה פפרוני וסטרומבולי נקניק ופפרוני למתכונים דומים.

אטריות לו מיין

הכנת אטריות לו מיין דורשת כ -30 דקות מתחילתה ועד סופה. שומרים על הגזרה שלכם? מתכון ללא מוצרי חלב זה מכיל 291 קלוריות , 9 גרם חלבון ו -8 גרם שומן למנה. מתכון זה מספיק ל-8 מנות. תמורת 59 סנט למנה , מתכון זה מכסה 10% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. לכו לחנות וקנו ספגטי, בצל ירוק, רוטב סויה ועוד כמה דברים להכנה עוד היום. 10 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. הוא מוגש לכם על ידי Taste of Home. כמה אנשים ממש אהבו את המתכון הזה. בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 49% . ציון זה מוצק. מתכונים דומים כוללים אטריות לו מיין בקר , פטריות ממולאות ואטריות צ'או מיין , ולו מיין עוף .

שעועית פינטו עם קצוות שרופים

שעועית פינטו עם קצוות שרופים עשויה להיות מתכון טוב להרחיב את קופסת המתכונים למנה העיקרית שלך. מתכון זה מגיש 8 ומחירו 8.54 דולר למנה. חלק אחד של המנה הזו מכיל כ -115 גרם חלבון , 69 גרם שומן ובסך הכל 1429 קלוריות . המתכון הזה מ- Foodnetwork דורש אבקת שום, סוכר חום, דבש וגזר. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-10 דקות . אדם אחד מצא את המתכון הזה טעים ומשביע. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא גלוטן . בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון רע מאוד (אך עדיין ניתן לתיקון) של 0% . מתכונים דומים כוללים ערב טאקו קשה תוצרת בית עם קרניטס ושעועית פינטו , שעועית פינטו, פלפלים צלויים ומרק קייל , וספגטי טונה עם שעועית פאבה .

ממרח טונה איטלקי

ממרח טונה איטלקי הוא תבלין שמגיש 8. חלק אחד מהמנה הזו מכיל בערך 9 גרם חלבון , 12 גרם שומן , ובסך הכל 146 קלוריות . תמורת 57 סנט למנה , מתכון זה מכסה 7% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. המתכון הזה אהוב על 7 אוכלי אוכל וטבחים. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה נטולת גלוטן, ראשונית, ידידותית למזון ופסקטרי . לא הרבה אנשים באמת אהבו את המנה הים תיכונית הזו. לכו לחנות וקחו מלח ופלפל גרוס, צלפים, פטרוזיליה בעלת עלים שטוחים ועוד כמה דברים כדי להכין אותו היום. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 15 דקות . זה מובא אליך על ידי Allrecipes. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 39% , וזה די גרוע. אם אתה אוהב את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: פסטה טונה איטלקית , טונה וספגטי - בסגנון איטלקי , וממרח אגוזים שוקולד .

רוטב ספגטי זיפי

רוטב ספגטי זיפי הוא רוטב ל-13 מנות. תמורת 2.08 דולר למנה , מתכון זה מכסה 20% מהצריכה היומית שלך של ויטמינים ומינרלים. מנה אחת מכילה 357 קלוריות , 24 גרם חלבון ו -11 גרם שומן . למתכון הזה מטעם הבית יש מעריץ אחד. אם יש לך בשר בקר טחון, ספגטי, אורגנו ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול להכין אותו. מההכנה ועד לצלחת, מתכון זה אורך כ -6 שעות ו-20 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון סביר של 57% , וזה ציון מוצק. מתכונים דומים כוללים את רוטב הספגטי הטוב ביותר אי פעם , רוטב עגבניות טרי מהגינה וספגטי , וספגטי עם רוטב בולונז .

רוטב פסטה נקניק-ווג'י

לעולם לא תוכל לקבל יותר מדי מתכוני רוטב, אז נסה את רוטב פסטה נקניקיות-ירקות. מנה אחת מכילה 433 קלוריות , 18 גרם חלבון ו -22 גרם שומן . מתכון ללא חלב זה מגיש 7 ומחירו 1.44$ למנה . אדם אחד הכין את המתכון הזה והיה מכין אותו שוב. אם יש לכם רוטב ספגטי, פטריות, רסק עגבניות ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 6 שעות ו-25 דקות . הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 73% , וזה טוב. אם אתה אוהב את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: רוטב ברביקיו ירקות צלוי , ברוקולי, נקניק ופסטה בזיליקום טרי , ופוסילי עם נתחי חצילים ונקניקיות - פסטה בסגנון ים תיכוני .

אפיית פסטה סקווש

אפיית פסטה סקווש דורשת כ -25 דקות מההתחלה ועד הסוף. מתכון זה מכיל 2 מנות עם 309 קלוריות , 14 גרם חלבון ו -8 גרם שומן כל אחת. עבור $1.17 למנה , מתכון זה מכסה 15% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה אהוב על 1 אוכלי אוכל וטבחים. לכו לחנות וקחו רוטב ספגטי, פסטה שפופרת, גבינת מוצרלה ועוד כמה דברים להכין אותו היום. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. לא הרבה אנשים באמת אהבו את המנה העיקרית הזו. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 67% , שהוא מוצק. מתכונים דומים הם דלעת חמאה ופסטה צ'וריסו ,פסטה עם דלעת חמאה, פסטו נקניק ומרווה ופסטת דלעת חמאה .

פרמיגיאנה עוף אפוי

אם אתה רוצה להוסיף עוד מתכונים ים תיכוניים לקופסת המתכונים שלך, פרמיגיאנה עוף אפוי עשוי להיות מתכון שכדאי לך לנסות. במנה עיקרית זו יש 327 קלוריות , 30 גרם חלבון ו -13 גרם שומן למנה. מתכון זה מגיש 4 ועולה $1.92 למנה. אדם אחד הכין את המתכון הזה והיה מכין אותו שוב. המתכון הזה מטעם Taste of Home דורש פירורי לחם, גבינת מוצרלה רזה חלקית, רוטב לסלט ותערובת רוטב ספגטי. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 50 דקות . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 56% , וזה טוב. מתכונים דומים הם עוף אבוקדו פרמיג'יאנה , פולן אלה פרמיג'יאנה: פרמזן עוף , ופרמיגיאנה חצילים קלאסית (קלה יותר) .

סלט ספגטי עליון

סלט ספגטי סופרים עשוי להיות מתכון טוב להרחבת רפרטואר המתאבנים שלכם. מתכון זה מספיק ל-12 מנות ועולה 51 סנט למנה. מנה אחת מכילה 246 קלוריות , 6 גרם חלבון ו -9 גרם שומן . לכו לחנות וקנו עגבנייה, מלפפון, תיבול לסלט סופרים ועוד כמה דברים להכנה עוד היום. הוא מובא אליכם על ידי Taste of Home. אדם אחד התרשם מהמתכון הזה. מההכנה ועד להצלחת, המתכון לוקח כ -15 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון סביר של 42% , וזה ציון מוצק. אם אהבתם את המתכון הזה, עיינו במתכונים דומים אלה: ג'לי חמוציות סופרים , גבינה צלויה איטלקית סופרים וגלידת בלגית סופרים .

סרטונים להכנת תפריט ספגטי בסגנון שונה
איך לבשל לובסטר: מתכון מאת פרנק ג'ובאניני, 3 כוכבי מישלן [Hotel de Ville, Crissier]3 כוכבי מישלן שיעור בישול פרנק ג'ובאניני במלון דה ויל, קריסייר. חלק שני. בסרטון זה תוכלו לראות מתכון שלב אחר שלב...
הכנת הפטוצ'יני המושלם אלפרדו (3 דרכים)ברור שפטוצ'יני אלפרדו טוב יותר כשהוא תוצרת בית. אבל... האם יש את הגרסה הטובה מכל הזמנים? מסתבר שיש כמה...
מתכון למח עצםצפו בסרטון המלא היום אני מראה לכם איך להכין מתכון מדהים למח עצם שהוא בקלות...
כיצד מייצרים קטשופ עגבניות, תהליך קצירת ועיבוד עגבניות בטכנולוגיה מודרניתתודה שצפיתם! הכל בסרטון הזה שקשה לא להיות מרוצה בזמן הצפייה. איך מכינים קטשופ עגבניות,...
טיפים וטריקים לתפריט בישול והלבָּנה ספגטי
רעיונות נוספים לתפריט הקשורים לבישול והלבָּנה ספגטי