מה זה עגבניות להלבין?
בלנצ'ינג היא שיטת בישול שבה מזון, בדרך כלל ירקות או פירות, מבושל לזמן קצר במים ולאחר מכן מקורר במהירות במי קרח. התהליך משמש למטרות שונות, כמו הסרת הקליפה מפירות וירקות, שמירה על צבע המזון ועצירת אנזימים שעלולים לגרום לקלקול המזון.
הלבנה היא שיטה פופולרית להסרת הקליפה מהעגבניות מכיוון שהיא מקלה על הסרת הקליפה תוך שמירה על הבשר מוצק. התהליך גם עוזר להפוך את העגבניות בטוחות לאחסון על ידי הרג כל חיידק שעלול להיות נוכח.
טיפים להלבנת עגבניות
בחירת העגבניות הנכונות
לא כל העגבניות נוצרות שוות כשמדובר בהלבנה. הנה כמה טיפים על מה לחפש בבחירת עגבניות להלבנה:
בחר עגבניות בשלות
בחר עגבניות בשלות לחלוטין להלבנה. לעגבניות בשלות יש טעם עשיר ומתוק וקל יותר לקלף אותן מאשר לא בשלות. חפשו עגבניות מוצקות, שמנמנות ובעלות צבע אדום בוהק.
הימנע מעגבניות בשלות מדי
עגבניות בשלות מדי הן רכות מדי ואינן מתאימות להלבנה. הם יהפכו לעיסה עם רתיחה ויהיה קשה לקלף.
בחר עגבניות עם עור חלק
בחרו עגבניות בעלות קליפה חלקה, ללא פגמים או סדקים. קשה לקלף עגבניות בעלות קליפה מחוספסת גם לאחר ההלבנה.
הלבנה של עגבניות
כעת, לאחר שבחרתם את העגבניות הנכונות להלבנה, הגיע הזמן להתחיל בתהליך. להלן השלבים שיש לבצע:
שלב 1: חורצים את העגבניות
בעזרת סכין חדה יוצרים "X" רדוד בתחתית כל עגבנייה. זה יקל על הסרת העור לאחר ההלבנה.
שלב 2: מרתיחים מים
ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. הסיר צריך להיות גדול מספיק כדי להכיל את כל העגבניות שרוצים להלבין.
שלב 3: הוסף את העגבניות
לאחר שהמים רותחים מוסיפים את העגבניות לסיר. היזהרו לא להעמיס את הסיר, כי זה ישפיע על תהליך ההלבנה. ייתכן שיהיה עליך להלבין את העגבניות בקבוצות.
שלב 4: מחליקים את העגבניות
השאירו את העגבניות במים הרותחים למשך 30 שניות עד דקה. הזמן המדויק עשוי להשתנות בהתאם לגודל והבשלות של העגבניות. בעת ההלבנה, העור אמור להתחיל להתקלף מעט.
שלב 5: הסר את העגבניות
בעזרת כף מחוררת או מסננת עכביש מוציאים את העגבניות מהמים הרותחים ומעבירים אותן מיד לקערת מי קרח. זה יפסיק את תהליך הבישול ויקל על הסרת העור.
שלב 6: הסר את העור
לאחר מספר דקות במי הקרח, העור אמור להיות קל להסרה. השתמש באצבעותיך או בסכין חדה כדי לקלף את העור. העור צריך להתנתק בקלות, ולהשאיר את הבשר שלם.
אחסון עגבניות מולבנות
ניתן לשמור עגבניות מולבנות במקרר עד חמישה ימים או במקפיא עד שישה חודשים. הנה כמה טיפים לאחסון עגבניות מולבנות:
מקררים עגבניות מולבנות
מניחים את העגבניות המולבנות בכלי אטום או בשקית ניילון ומאחסנים אותן במקרר. הם יישארו טריים עד חמישה ימים.
הקפאת עגבניות מולבנות
כדי להקפיא עגבניות מולבנות, מניחים אותן על תבנית עם נייר אפייה ומקפיאים אותן עד שהן מוצקות. לאחר מכן, העבירו אותם לכלי עמיד במקפיא או לשקית ניילון. הם יישארו טריים עד שישה חודשים.
דבר אחרון
הברחת עגבניות היא טכניקה פשוטה וקלה שתעשה לכם את החיים במטבח להרבה יותר קלים. על ידי ביצוע שלבים אלה, אתה יכול להסיר בקלות את הקליפה מהעגבניות תוך שמירה על הטעם והחומרים התזונתיים שלמים. זכרו לבחור עגבניות בשלות, לקלוע אותן לפני ההלבנה ולאחסן אותן כראוי לאחר ההלבנה. עם הטיפים האלה, תהיו מקצוענים בהלבנה תוך זמן קצר!