ביתפירותשזיפים

מדריך בישול להלבנת שזיפים

אם אתם מחפשים דרך חדשה ליהנות משזיפים טריים, הלבנתם היא אפשרות מצוינת לשקול. הלבנה היא טכניקת בישול פשוטה הכוללת הרתחה קצרה של הפרי לפני צלילה לאמבט מי קרח כדי לעצור את תהליך הבישול. שיטה זו עוזרת להסיר את הקליפה מהשזיפים, מקלה על אכילתם ומוסיפה מרקם ייחודי למנה שלכם. בין אם תרצו להשתמש בשזיפים מולבנים בקינוח, סלט או כקישוט, מדריך הבישול הזה יעביר אתכם את השלבים שאתם צריכים לדעת כדי לקבל את השזיפים הממולבנים המושלמים בכל פעם. אז קחו כמה שזיפים, סיר מים, ובואו נתחיל בהרפתקה הקולינרית הטעימה הזו!

טיפים להלבנת שזיפים

בחירת השזיפים הנכונים

לפני שמתחילים להלבין שזיפים, חשוב לבחור את סוג השזיפים הנכון. לא כל השזיפים נוצרים שווים, וחלקם יעבדו טוב יותר מאחרים להלבנה. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לבחור את השזיפים הטובים ביותר לשיטת בישול זו:

1. חפשו שזיפים בשלים:

שזיפים בשלים הם הטובים ביותר להלבנה, כי יהיה קל יותר לקלף אותם ויהיו להם טעם מתוק יותר. חפשו שזיפים רכים למגע ובעלי צבע כהה ועשיר.

2. בחרו שזיפים בעלי קליפה חלקה:

שזיפים בעלי עור חלק יהיה קל יותר לקלף מאשר אלה עם עור מחוספס. חפש שזיפים נקיים מחבלות, פגמים או שינוי צבע.

3. שקול את המגוון:

זנים שונים של שזיפים יהיו בעלי טעמים ומרקמים שונים. זנים מסוימים טובים יותר לאכילה נא, בעוד שאחרים טובים יותר לבישול. להלבנה כדאי לבחור בשזיפים מוצקים ובעלי טעם מתוק ועסיסי.

הכנת השזיפים

לאחר שבחרתם את השזיפים הנכונים, הגיע הזמן להכין אותם להלבנה. להלן השלבים שיש לבצע:

1. לשטוף את השזיפים: לשטוף את השזיפים במים קרים וזורמים כדי להסיר לכלוך או פסולת. לייבש אותם במגבת נקייה.

2. חותכים "X" בתחתית כל שזיף:** השתמשו בסכין חדה כדי ליצור "X" קטן בתחתית כל שזיף. זה יעזור לשחרר את העור ולהקל על הקילוף.

3. מרתיחים סיר מים: ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

4. מכינים אמבט מי קרח: בזמן שהמים רותחים ממלאים קערה גדולה במי קרח. זה ישמש כדי לעצור את תהליך הבישול לאחר שהשזיפים מולבנים.

5. מלבינים את השזיפים: לאחר שהמים רותחים מוסיפים בזהירות את השזיפים לסיר. תנו להם להתבשל כ-30 שניות, או עד שהעור מתחיל להתקלף מהבשר. השתמשו בכף מחוררת כדי להוציא את השזיפים מהמים הרותחים ולהכניס אותם מיד לאמבט מי הקרח. הניחו להם לשבת במי הקרח כ-1-2 דקות.

6. מקלפים את השזיפים: לאחר שהשזיפים שהו במי הקרח כמה דקות, מוציאים אותם מהאמבט ומשתמשים באצבעות או בסכין חיתוך כדי לקלף את הקליפה. הקליפה אמורה לרדת בקלות, אבל אם לא, אפשר להחזיר את השזיפים למים הרותחים לעוד כמה שניות ואז בחזרה לאמבט מי הקרח.

שימוש בשזיפים מולבנים

עכשיו כשאתה יודע איך להלבין שזיפים, אתה אולי תוהה איך אתה יכול להשתמש בהם בבישול שלך. הנה כמה רעיונות שיעזרו לך להתחיל:

1. לפתן שזיפים: מחליקים מעט שזיפים ואז קוצצים אותם לחתיכות קטנות. הוסף אותם לסיר עם מעט סוכר, מיץ לימון ומים. מבשלים על אש בינונית עד שהתערובת מסמיכה והשזיפים רכים. מגישים את הקומפוט על גלידה, פנקייקים או וופלים.

2. סלט שזיפים: חולטים מעט שזיפים ואז פורסים אותם לפרוסות דקות. לזרוק אותם עם קצת ארוגולה, גבינת עיזים, ורוטב ויניגרט לסלט טעים ומרענן.

3. קישוט שזיפים: מטשטש כמה שזיפים ואז פורסים אותם לפרוסות דקות. השתמש בהם כקישוט לקוקטיילים, עוגות או קינוחים אחרים.

4. ריבת שזיפים: מלבינים מעט שזיפים ואז קוצצים אותם לחתיכות קטנות. מוסיפים אותם לסיר עם מעט סוכר ומים. מבשלים על אש בינונית עד שהתערובת מסמיכה והשזיפים מתפרקים. מגישים את הריבה על טוסט, סקונס או ביסקוויטים.

דבר אחרון

השמנת שזיפים היא דרך פשוטה וקלה להוסיף מרקם וטעם ייחודיים לבישול שלך. בין אם אתה רוצה להשתמש בשזיפים מולבנים בקינוח, סלט או כקישוט, מדריך הבישול הזה סיפק לך את כל הטיפים והטריקים שאתה צריך כדי לקבל את השזיפים הממולבנים המושלמים בכל פעם. זכרו לבחור שזיפים בשלים וחלקים ועקבו אחר שלבי הכנתם והלבנתם. ואל תפחדו להיות יצירתיים עם האופן שבו אתם משתמשים בשזיפים מולבנים בבישול שלכם - האפשרויות הן אינסופיות!

רעיונות להכנת תפריט שזיפים בישול והלבָּנה
בטטה בגריל עם דבש

אם יש לך בערך 25 דקות לבלות במטבח, בטטה בגריל עם דבש עשוי להיות מתכון צמחוני מרהיב ללא גלוטן, ללא חלב ולקטו אובו . מתכון זה מכיל 8 מנות עם 135 קלוריות , 2 גרם חלבון ו -2 גרם שומן כל אחת. תמורת 56 סנט למנה , מתכון זה מכסה 9% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה אהוב על 1 אוכלי אוכל וטבחים. המתכון הזה מטעם Taste of Home דורש בטטה, שמן שומשום, דבש ורוטב סויה. זה מושלם עבור הרביעי ביולי . לא הרבה אנשים באמת אהבו את התוספת הזו. עם ציון ספונקולרי של 66% , המנה הזו מוצקה. תפוחי אדמה ממולאים אפויים (תפוחי אדמה טנדורי) , תאנים בגריל עם גבינה כחולה ודבש הדרים ושזיפים בגריל עם זיגוג בלסמי דבש דומים מאוד למתכון הזה.

תבשיל טמאלה

Tamale Casserole הוא מאכל ללא גלוטן . חלק אחד של המנה הזו מכיל כ -11 גרם חלבון , 23 גרם שומן , ובסך הכל 396 קלוריות . תמורת 93 סנט למנה , מתכון זה מכסה 13% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. המתכון הזה משרת 4. החורף יהיה אפילו יותר מיוחד עם המתכון הזה. למתכון הזה מ-Taste of Home יש 1 מעריצים. זהו מתכון לא יקר לחובבי האוכל המקסיקני. אם יש לכם גבינת צ'דר, בצל, טמאלס ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותה. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 50 דקות . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 0% , שניתן לשפר. אם אתה אוהב את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כמו פשטידת טמאלה שתי שעועית חריפה , תבשיל זיתי אפוי , ותבשיל בקר ושזיפים מיובשים .

ברים ללא סוכר

ניתן להכין את המתכון לחטיפי סוכר ללא סוכר תוך כ-45 דקות . מתכון זה מגיש 20 ומחירו 26 סנט למנה. צופה בדמות שלך? מתכון ללא מוצרי חלב זה מכיל 121 קלוריות , 2 גרם חלבון ו -7 גרם שומן למנה. לכו לחנות וקחו מרגרינה, תמרים, שזיפים מיובשים ועוד כמה דברים כדי להכין את זה היום. מתכון זה אהוב על 17 אוכלי אוכל וטבחים. זה עובד היטב בתור מתאמנות במחיר סביר מאוד. זה מובא אליך על ידי Allrecipes. בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 32% . הציון הזה לא כל כך מצטיין. אם אתה אוהב את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: פריכיות שומשום דבש ללא ביצים, ללא סוכר וללא קמח , חטיפי חלבון קלים, טבעיים לחלוטין , וחטיפי אגוזים טבעוניים של שוקולד .

קרם קרמל

אם יש לך כשעתיים ו-10 דקות לבלות במטבח, קרם קרמל עשוי להיות מתכון צמחוני ללא גלוטן ולקטו אובו מדהים לנסות. מתכון זה מגיש 8 ומחירו 56 סנט למנה. לקינוח הזה יש 268 קלוריות , 6 גרם חלבון ו -6 גרם שומן למנה. רק כמה אנשים אהבו באמת את המנה האירופית הזו. 2 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. מתכון זה מ- Foodnetwork דורש ביצים, חלב, מים ותמצית וניל. עם ציון של 29% , המנה הזו גרועה למדי. מתכונים דומים הם עוגת שזיפים שקדים עם קרם פרש , אלוואט קרם דה ברי כוסות שרימפס , וקרפים אייריש קרים עם קרם של ביילי .

קומפוט דובדבן עליז

צריכים רוטב ללא גלוטן וללא חלב ? קומפוט דובדבנים עליז יכול להיות מתכון נהדר לנסות. חלק אחד של המנה הזו מכיל בערך 2 גרם חלבון , 0 גרם שומן ובסך הכל 197 קלוריות . מתכון זה מגיש 12 ועולה 98 סנט למנה. מתכון זה אהוב על 1 אוכלי אוכל וטבחים. אם יש לכם מילוי פאי דובדבנים, משמשים, שזיפים ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 30 דקות . הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. עם ציון ספונקולרי של 44% , המנה הזו מוצקה. אם אתה אוהב את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כמו צ'אטני תפוחים אגסים ותמרים/לפתן , צ'אטני אוכמניות ותאנים/לפתן , ופודינג לחם לפת אוכמניות עם גבינת קרד רכה סביון .

סלט חצילים וגבינת מנצ'גו בגריל עם בזיליקום טרי וזיגוג בלסמי-פלפל שחור

ניתן להכין את המתכון לסלט חצילים בגריל וגבינת מנצ'גו עם בזיליקום טרי וזיגוג בלסמי-פלפל שחור בסביבות 52 דקות . מתכון ללא גלוטן וראשוני זה מגיש 4 ומחירו 4.51$ למנה . חלק אחד מהמנה הזו מכיל כ -18 גרם חלבון , 39 גרם שומן , ובסך הכל 604 קלוריות . אדם אחד הכין את המתכון הזה והיה מכין אותו שוב. אם יש לכם פלפל גרוס גס, מלח, עלי בזיליקום ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. זה מובא אליך על ידי Foodnetwork. לא הרבה אנשים באמת אהבו את המנה העיקרית הזו. הרביעי ביולי יהיה אפילו יותר מיוחד עם המתכון הזה. בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 51% . הציון הזה טוב. אם אתה אוהב את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: שזיפים בגריל עם זיגוג בלסמי דבש , תמרים עטופים בייקון עם מנצ'גו, רוטב רומסקו , ופסטו + מנצ'גו + שקד מרקונן .

גבינה בגריל בזיליקום-עגבנייה

גבינה בגריל בזיליקום-עגבנייה היא מנה עיקרית המגישה 4. תמורת $1.03 למנה , מתכון זה מכסה 9% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. חלק אחד מהמנה הזו מכיל בערך 14 גרם חלבון , 35 גרם שומן ובסך הכל 464 קלוריות . אדם אחד היה שמח שהם ניסו את המתכון הזה. אפשר ליהנות ממנו בכל עת, אבל הוא טוב במיוחד עבור הרביעי ביולי . מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 20 דקות . תערובת של עגבניות שזיפים, בזיליקום, מלח ופלפל, וחופן של מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 32% . הציון הזה לא כל כך מדהים. נסה ערימות עגבניות חצילים בגריל ועגבניות עם בזיליקום ועגבניות קוליס , טארט עגבניות, בזיליקום וגבינת עיזים , וביסק עגבניות מיובשות אלואט ובזיליקום למתכונים דומים.

בוריטוס חזיר שעועית שחורה

בוריטוס חזיר שעועית שחורה הוא מתכון מקסיקני שמגיש 6. חלק אחד מהמנה הזו מכיל כ -42 גרם חלבון , 23 גרם שומן ובסך הכל 806 קלוריות . עבור $2.56 למנה , מתכון זה מכסה 32% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. זה עובד היטב כמנה עיקרית במחיר סביר. אם יש לכם עגבניות שזיפים, מיץ ליים, טורטיות קמח ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. אדם אחד התרשם מהמתכון הזה. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 40 דקות . בסך הכל, מתכון זה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 76% . נסה בוריטוס עוף ושעועית שחורה , בוריטוס בקר ושעועית , ובוריטוס קרנה אסאדה למתכונים דומים.

קרואסונים פטה תרד

קרואסוני פטה תרד עשויים להיות מתכון טוב להרחבת תיבת מתכוני התוספת שלך. מתכון זה מגיש 6 ומחירו 1.79 דולר למנה. חלק אחד של המנה הזו מכיל כ -8 גרם חלבון , 20 גרם שומן ובסך הכל 339 קלוריות . הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 20 דקות . מתכון זה אהוב על 1 אוכלי אוכל וטבחים. לכו לחנות וקחו רוטב לסלט, עגבניות שזיפים, גבינת פטה ועוד כמה דברים להכין אותו היום. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון די טוב של 47% . אם אתה אוהב את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כמו קרואסונים עם שומשום (קיפלי) , קרואסונים פרנץ' טוסט עם תותים וקרואסונים טבעוניים - פוסני קיפלי .

פיצות מרגריטה פיתה

פיצות פיתה מרגריטה היא מנה עיקרית צמחונית לקטו אובו . מתכון זה מגיש 4 ועולה 98 סנט למנה. חלק אחד של המנה הזו מכיל כ -15 גרם חלבון , 11 גרם שומן ובסך הכל 178 קלוריות . אם יש לכם לחמי פיתות, עגבניות שזיפים, גבינת מוצרלה רזה חלקית ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. אדם אחד שמח שהם ניסו את המתכון הזה. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 20 דקות . בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 51% . אם אתה אוהב את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כגון פיצות פיתה עם תפוחים מוקפצים ובייקון , פסטה מרגריטה ו- Caprese Pesto Margherita Stackers .

סרטונים להכנת תפריט שזיפים בסגנון שונה
לימונים שמורים בקלות (רק לימונים ומלח + ללא מדידה)הם מרפאים, מותססים לקטו, לימונים משומרים. איך שלא תרצו לקרוא להם; הם מלאים בטעם הדרים עז עם רך...
איך לבלון 101~עם השף פרנקהלבנה היא מיומנות בסיסית במטבח. שלושת הסיבות העיקריות שאנו מלבינים הן להסיר עור, להגדיר צבע ולבשל.
איך לשתות אפרסקים: צעד אחר צעדיש לך אפרסקים? בסרטון זה, אני מנחה אתכם כיצד אוכל אפרסקים שלב אחר שלב בשיטת ה-raw pack. זה כמעט כמו לבוא...
הדגמת מתכון לעוגת קפה שזיפים - Joyofbaking.comמתכון כאן: סטפני ג'בורסקי מ-Joyofbaking.com מדגימה כיצד...
השריית הפירות היבשים | מתכון עוגת פירות סופר לחה חלק 1 | מועדפים לחגיםעם חג המולד בעוד כחודש, הגיע הזמן להשרות את הפירות למתכון עוגת הפירות הסופר לחה שלנו! מיובשים טעימים אלה...
טיפים וטריקים לתפריט בישול והלבָּנה שזיפים
רעיונות נוספים לתפריט הקשורים לבישול והלבָּנה שזיפים